"Газпром" спира газопровод в Полша

0
"Газпром" спира да използва газопровода "Ямал-Европа" за пренос на газ през Полша
"Газпром" спира да използва газопровода "Ямал-Европа" за пренос на газ през Полша

"Газпром" спира да използва газопровода "Ямал-Европа" за пренос на газ през Полша 

Руският газов гигант "Газпром" съобщи, че спира да използва газопровод, принадлежащ на ИюРоПол ГАЗ (EuRoPol GAZ) - смесено предприятие на "Газпром" и полската ПГНиГ (PGNiG), което експлоатира полския участък от газопровода "Ямал-Европа", предадоха световните агенции и БТА.

Въвеждането на руски контрасанкции означава забрана да се използва газопроводът, принадлежащ на ИюРоПол ГАЗ, заяви говорителят на газовия холдинг Сергей Куприянов.

"Наложена е забрана за извършване на сделки и плащания в полза на лица, намиращи се под санкции, за "Газпром" това означава забрана за използване на принадлежащия на ИюРоПол ГАЗ газопровод за пренос на руски газ през Полша", посочи говорителят.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    !!??
    друго си е да се каже, че русия е виновната! :) :) :)
  • 3
    2
    Дамм,
    Номер 1 е прав: https://bnr.bg/post/101645783/gazprom-zaavi-che-poveche-nama-da-dostava-gaz-po-gazoprovoda-amal-evropa-prez-polsha
  • 4
    1
    русенец
    Я проверете информацията си. ПОЛША забранява използването на тръбата, която е на нейна територия, т.е. къса договора и във връзка с това "Газпром" заявява, че повече няма да използва тази тръба. Сега звучи различно, нали?:) Да му мислят германците, че те я ползват. Иначе поляците не получават газ от тази тръба, а от Германия и пак руска газ.:) С това НАТО и с този ЕС май си го пъхнахме здраво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари