Гърция затваря ГКПП „Промахон“ през нощта

0
От тази вечер гръцките власти променят режима на работа на ГКПП „Промахон“
От тази вечер гръцките власти променят режима на работа на ГКПП „Промахон“

Заради усложнената епидемична обстановка от тази вечер гръцките власти променят режима на работа на ГКПП „Промахон“, пунктът ще бъде затворен за влизане през нощта за чужденци 

От 21:00 до 5:00 часа през ГКПППромахон“ няма да бъдат допускани чуждестранни граждани – пеша, с леки автомобили и автобуси. На влизане в Гърция в този часови диапазон ще бъдат пропускани само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до 05.00 ч. Товарните автомобили ще преминават без промяна както досега. Ограничението ще бъде в сила до 17 ноември 2020 г.

От МВнР припомнят, че от 6:00 аса тази сутрин до 05:59 часа на 17 ноември 2020 г. във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в окръзите Солун и Серес се забранява придвижването извън границите им с изключение на случаите, когато се налага придвижване до/от работното място, за което е необходимо представяне на удостоверение от работодател. В изключенията попадат и пътуване по здравословни причини, пътуване за придвижване до мястото на постоянно местоживеене (еднократно) като за целта се изискват съответните документи удостоверяващи, причината и необходимостта от пътуване извън окръга. Въведена е и забрана за излизане и движение на гражданите от 21 ч. до 05 ч. сутринта. Ограничителните мерки включват и временно спиране на пътуванията в чужбина със самолет и влак за граждани от двата окръга Солун и Серес.

Градският транспорт ще работи с намален капацитет за осигуряване на придвижването на работещите.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към Генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210, както и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510, а също и на имейл адресите: [email protected], [email protected], [email protected]; [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари