Гърция въвежда пълна забрана за плащане в брой при транзакции над 500 евро

6
Банки вече затварят клонове, прогнозира се недостиг на пари
Банки вече затварят клонове, прогнозира се недостиг на пари

Банки вече затварят клонове, прогнозира се недостиг на пари

Гръцкото правителство въвежда пълна забрана за използването на пари в брой при транзакции над 500 евро от началото на 2024 г. с цел постепенното им премахване в цялата икономика. Неслучайно скорошно изявление на Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), каза, че цифровите валути на централната банка (CBDC) имат потенциала да заменят парите в брой, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Без пари в брой хората не само ще загубят способността да купуват нещо без знанието на всички служители на Министерството на финансите, но дори ще загубят контрол върху собствените си пари, тъй като цифровите валути са "софтуер" и когато властите искат, те ще откажат достъп до гражданин, който се смята за техен "собственик".

Именно абсолютният контрол върху парите на другите хора от централното правителство ще им позволи да получат достъп до тях, когато "възстановят" своя избор.

Внимателен поглед върху гръцкия пазар ще покаже, че получаването на ресто при плащане с банкноти става все по-трудно. Гръцките банки вече затварят клоновете си. Това също означава, че в близко бъдеще ще има недостиг на пари.

Дори такова елементарно нещо като родителите да дават джобни пари на децата си ще се превърне в процес, който е не само сложен, но и незаконен. Тотален контрол върху обществото се установява не когато властите се опитват да контролират разговорите на хората, а когато техният "джоб" е напълно контролиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    3
    ПфПфффф
    Супер интересно ще стане като плащаш нещо със смартфона и да ти падне батерията или да ти го хакнат или в магазина да спре тока точно в момента на транзакцията. Супер забавно ще бъде.
  • 16
    2
    Балканеца
    1, в Гърция кумунизъм никога не е имало, член на ЕС са от 1981 гоф, а на Шенген от 2000 год. И ако го приемат, ще го направят за да харчат пари, които нямат. В момента, в който не е в техен интерес ще сиктирдосат всичко и ще върнат драхмата. За разлика от българите, които нищо няма да направят.
  • 37
    1
    Ха-ха-хах!
    Честита ви „демокрация“, господа ЕЛИНИ, честит ви €врогейски съюз, честит ви Шенген! Ебаха ли ви майките и на вас?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари