Гърция ще признава изтеклите документи за самоличност на български граждани

0
Става дума за лични документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г. и не могат да бъдат подновени поради наложената карантина
Става дума за лични документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г. и не могат да бъдат подновени поради наложената карантина

Гърция обяви днес, че официално ще признава изтеклите документи на български граждани, но само за пътуване.

Става дума за лични документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г. и не могат да бъдат подновени поради наложената карантина.

Всички български граждани, на които документите за самоличност изтичат, ще могат да пътуват с тях до България и няма да бъдат санкционирани, но няма да могат да ги ползват в обществени учреждение в Гърция като банки, данъчни служби, общини и т.н., пише вестник Труд.

В момента в Българското посолство в Атина и Генералното консулство в Солун се обслужват само спешни случаи в съгласие със закона за извънредното положение. След вдигане на карантината в Гърция консулска служба ще заработи нормално и ще приема всички видове документи.

Припомняме, че карантината в Гърция бе продължена до 27 април и излизането от домовете става само с изпращане на смс. Глобата за нарушение бе удвоена от 150 на 300 евро, с цел намаляване нарушенията около Великденските празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари