Гърция дава до 10 000 евро на всеки фермер, пострадал от наводненията

0
Премиерът посочи, че стойността на инфраструктурните дейности в Тесалия ще достигне един милиард евро
Премиерът посочи, че стойността на инфраструктурните дейности в Тесалия ще достигне един милиард евро

Премиерът посочи, че стойността на инфраструктурните дейности в Тесалия ще достигне един милиард евро

Гърция ще предостави допълнителна помощ за оборудване в размер на 5000 до 10 000 евро на всеки земеделски производител в Тесалия, претърпял щети при тежките наводнения през септември 2023 г. Това заяви премиерът Кириакос Мицотакис, предава БТА.

Министър-председателят посочи, че стойността на инфраструктурните дейности в Тесалия ще достигне един милиард евро.

По думите му правителството е доказало, че подкрепя земеделските производители в трудностите. Земеделците са получили първата помощ от две хиляди евро за щетите и сега кандидатстват за основната компенсация, която ще бъде увеличена на 5 до 10 хиляди евро в зависимост от сериозността на претърпените щети по оборудването.

Междувременно предстои да бъде изчислена крайната, обща компенсация за унищожената продукция. Мицотакис поясни, че платформата за допълнителната помощ ще бъде отворена днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари