Галя Танева, майката на Буда, остава на психиатрично лечение

1
Младата жена е с лека форма на шизофрения, сочи психиатрична експертиза
Младата жена е с лека форма на шизофрения, сочи психиатрична експертиза Снимка: стоп кадър/ БНТ

Младата жена е с лека форма на шизофрения, сочи психиатрична експертиза

Галя Танева, която отглеждаше момченцето си Буда три години, без да го регистрира, остава за лечение в центъра за психично здраве в Пловдив. Това реши Окръжният съд под тепетата, с което потвърди определението на Районния съд на първа инстанция, предаде БНТ.

През това време детето е настанено при приемно семейство. Заседанието се гледаше при закрити врата. Пред сградата на съда нямаше напрежение, въпреки че отново се събраха много приятели и роднини на Галя Танева. Те поискаха тя да не бъде разделяна със сина ѝ и бяха категорични, че е добра и грижовна майка.

Лечението ѝ ще продължи 30 дни. След като Танева бъде изписана от Центъра за психично здраве тя ще може да се прибере в дома си в село Иван Вазово. Според направената психиатрична експертиза младата жена е с лека форма на шизофрения и трябва да продължи лечението си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари