Само шестима дойдоха пред Психодиспансера в Пловдив в защита на Галя

1
Протестът в защита на Галя Танева беше обявен в защита на човешките ѝ права
Протестът в защита на Галя Танева беше обявен в защита на човешките ѝ права Снимка: 24 часа / Радко Паунов

Протестът в защита на Галя Танева беше обявен в защита на човешките ѝ права

Общо шестима души дойдоха на обявения протест в защита на Галя Танева, чието дете социалните отнеха преди дни, а майката настаниха в пловдивския психодиспансер.

"Тя не пречи на никого. Нейно решение е как да си кръсти детето", заяви Веселина Манолова, една от поддръжничките. По думите ѝ в продължение на 3 години Галя си гледала детето и то било здраво, чисто и облечено, предаде 24 ЧАСА.

"Няма по–жестоко за една майка да ѝ отнемат детето", каза Манолова. Според друг протестиращ – Любомир Стоев, на Галя са нарушени човешките права.

43–годишната жена роди момченцето преди 3 години в пловдивското село Иван Вазово в домашни условия и го кръсти Буда. Детето беше изведено в сряда с помощта на полиция и социални и настанено в приемно семейство. Майката отказваше да го регистрира и то повече от три години беше без ЕГН. За Галя това е "дяволска система". Самата тя нарича себе си Христос.

С решение на съда малкият вече има единен граждански номер и се казва Атанас Галин Танев. Магистратите назначиха да бъде изготвена на майката психиатрична експертиза и в момента тя в лечебното заведение.

Бащата на детето не известен. Преди години младата жена за първи път се опита да роди в домашни условия, но плодът се задуши. Второто раждане е в началото на ноември 2019 година.

Поддръжниците на Галя Стоева постояха известно време пред Психодиспансера в Пловдив с надеждата да дойда още сподвижници. "Жалко, толкова хора в социалните мрежи се представят за нейни привърженици, а тук ги няма", констатираха присъстващите.

"Детето е в много добро приемно семейство и за него се грижат добре", заяви шефът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Петър Антонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари