Галин Григоров: Вечна слава на героите!

2
Преди 116 години предците ни от Тракия и Македония доказаха, че пътят към свободата е постижим
Преди 116 години предците ни от Тракия и Македония доказаха, че пътят към свободата е постижим

Публикуваме обръщение на Галин Григоров по случай 116-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, която се отбелязва днес по стар стил:

"Преди 116 години предците ни от Тракия и Македония доказаха, че пътят към свободата е постижим, когато сме единни и когато изповядваме общовалидните  принципи на достойнство, свобода и патриотизъм – ценности, водили и съхранили народа ни във времена на потисничество, погром и страдание!

Трудно е да се каже каквото и да е в ден като днешния, но едно е сигурно, че Илинденци и Преображенци следваха велик идеал и се превърнаха в реалисти на бъдещето!

Дати като днешната утвърждават ценностите, които ни вдъхновяват, защото винаги значение ще има какво се случва тук и сега, както и решенията, които вземаме в този момент!

Избитите, оставените без подслон, принудените да напуснат своя дом – всички те повярваха и направиха своя избор! Нека днес, когато скланяме чела пред тяхното родолюбие и героизъм и когато погледът ни се изпълва едновременно с болка и гордост, си припомним как нашите предшественици са отговаряли на предизвикателствата на историята! Нека следваме техния завет, като честта и доблестта бъдат винаги водещи за нас!"

ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

ГАЛИН ГРИГОРОВ

Областен управител на област Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари