Галин Григоров с прочувствени слова за деня на Ботев

1
Областният управител се обърна към всички русенци и жители на региона по случай 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България
Областният управител се обърна към всички русенци и жители на региона по случай 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се обръща към всички русенци и жители на региона по случай 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България:

„Винаги е вдъхновяващо да следваш една мечта, един идеал, да бъдеш герой и смело да крачиш към бъдещето! В нашето ежедневие е необходимо да има място за миналото! Когато всеки от нас изучава историята на България, то той открива неповторими примери на родолюбие, героизъм, жертвоготовност, достойнство, хуманизъм, демократизъм, … и всичко това в името на родината! Често се пише и говори за първите, но в историческите процеси пръв не може да има! Винаги пред този пръв са наредени цяла редица предшественици! Българската история познава най-обикновени хора от народа, извършили подвизи, останали в предания и легенди, надживели столетията! Такива са и хората от народа, съхранили християнската вяра цели 5 века и така променили хода на историята ние, българите, запазваме своята народност! Нека пред всички тях, отдали живота си на идеалите за свобода, братство и равенство, ние чадата на Майка България се преклоним и отдадем почит!

Нека си спомним как на връх Околчица Христо Ботев сля поезия и мечти в един чутовен подвиг, кръвта на четниците, водени от поп Харитон, опръскала стените на Дряновския манастир, телата на хилядите мъченици, люшкали се по бесилките из цялата страна, смелостта на Кочо Чистеменски, Спас Гинев, Бачо Киро, Георги Измирлиев и още много други…! Нека знаем, че именно техния подвиг е в основата на съвременна България!

Позволете ми да припомня думите на Христо Ботев, че  „само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“! Нека винаги бъдем ръководени от националния интерес и нека винаги отстояваме родното!

Честит 2 юни!

Да живее Майка България!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари