Гълъб Донев: Всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел по авторитета на България

0
В Министерски съвет почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналия граничен полицай
В Министерски съвет почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналия граничен полицай Видео: БНР

Политическите изказвания за причините за убийството на границата смущават със своята безпаметност, заяви служебният премиер

С минута мълчание в началото на заседанието си служебното правителство почете паметта на убития на 7 ноември на българо-турската граница младши инспектор Петър Бъчваров.

Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че „всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел по авторитета на България“. Той изказа съболезнования на близките и роднините на убития и подчерта категорично, че държавата ще направи всичко необходимо, за да защити паметта на Бъчваров и живота на българските мъже и жени, които охраняват границите ни, предаде БНР.

Премиерът коментира и изказвания на политици, прехвърлили вината за случилото се върху служебното правителство. „Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани. Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за националната сигурност суверенитета на българската държава. Всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е изстрел срещу авторитета на България“.

Донев припомни, че вече почти 100 дни служебното правителство носи своята отговорност да решава наследени кризи. За разлика от редовно правителство „неговото не е имало и 100 секунди кредит на доверие“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари