Гълъб Донев ще представлява България на коронацията на Чарлз III

0
Предстоящата визита на министър-председателя е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им
Предстоящата визита на министър-председателя е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им Снимка: Министерски съвет

Предстоящата визита на министър-председателя е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им, съобщават от пресслужбата на кабинета

Служебният министър-председател Гълъб Донев ще посети Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където ще участва в събитията относно коронацията на крал Чарлз Трети на 5 и 6 май в Лондон. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Предстоящата визита на министър-председателя Гълъб Донев е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им, посочват от МС.

Коронацията на крал Чарлз Трети ще е на 6 май. Той наследява трона от майка си Елизабет Втора, която почина през септември миналата година. Церемонията ще започне 11:00 ч. местно време (10:00 ч. по Гринуич) и ще продължи около два часа. Ще я ръководи Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби, духовен предстоятел на Англиканската църква.

Сред гостите в Уестминстърското абатство ще е и Симеон Сакскобургготски, който е четвърти братовчед на бащата на покойната Елизабет Втора - крал Джордж Шести. Двете династически линии се разминават във времето и макар Симеон да е по-малък с 11 години от кралицата, той ѝ се пада чичо.

В началото на април стана ясно, че и всички внуци на Сакскобургготски са получили покани за церемонията в Лондон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    112
    ЗКПЧ на военно поделение във ВВС на НРБ , член на БКП ,представлява България на коронацията на краля на Англия ! Хайде Европо ,уважавай българите ,Де !
  • -4
    3
    Н.В. Крадец Царски
    Докато дъртия крадец Моню и сестра му Марчето съдиха България за 3,2 млн. лв. (1.635 млн. евро) всички българи да им ги заплатят, заради наложения от 41-то Народното събрание през 2009 г. мораториум, да добиват дървен материал от държавните 16 500 дка гори в Рила, всички внуци на Сакскобургготски са получили покани за церемонията в Лондон.
  • 3
    2
    ...
    И, защо трябва да му се ходи на коронацията на този жалък глупак ? Какъв точно е той ? Защо величаят този нещастник ?
  • 2
    1
    Гугутка
    Без Гугутката няма да има коронация
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари