Г-жо министър, вашите чиновници първи ще Ви качат на куката

0
Ето как Министерството на туризма отстрани концесионер, предложил нула лева за чадър и шезлонг
Ето как Министерството на туризма отстрани концесионер, предложил нула лева за чадър и шезлонг Снимка: БГНЕС

"Г-жо министър, нали се сещате, че ако ДАНС или прокуратурата започнат да разпитват, вашите чиновници първи ще Ви качат на куката."

Министерството на туризма забърка пълен батак с плажните концесии. 14 дни след отварянето на офертите от ведомството на отиващата си Николина Ангелкова запазват гробно мълчание, а трябваше да се произнесат в 3-дневен срок. Т.е. - още преди Коледните празници, алармира Флагман.

Това обаче не се случи, а в последните дни на управлението на министър Николина Ангелкова батакът с плажовете става все по-сериозен и остава усещането, че министерството с измама се готви да даде плажовете на концесия за 20 години на доверени лица.

Ето какво написа по темата мениджърът на Интерхотел "България" Георги Мицов - бизнесмен с активна гражданска позиция, човек, който дълго време защитаваше Николина Ангелкова и водената от нея политика.

---------------------------------------------------------------------------------

За сведение на Баце и другите стожери на почтенноста в Република България да подхвана отново темата за плажните концесии. Ами тежка мъка другари, ама в България нищо не остава скрито покрито и тъй като току-що намерих на улицата една флашка с качен оригинален протокол за избор на концесионер от Министерство на туризма, изчетох го и ще Ви кажа че съм потресен!!!

Първо: За интереса на гражданите и туристите от класацията е изхвърлена фирма предложила цена за плажните услуги - чадър и шезлонзи - Нула лева! С мотив че това не било цена! Еййй, Мърши, а къде остава интереса на туристите и гражданите на България!?

След като икономическият модел на компания предложила това излиза, нали точно Вие се биехте в гърдите, че ще се борите за това ТУРИСТИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПО-МАЛКО ИЛИ НИЩО ЗА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНЗИ!?

Какво е това освен жалко лицемерие и опити да осигури принадена стойност на различни групички по интереси за сметка на държавния интерес на България и амбицията на всички нас, които работят в туризма -  страната ни да стане желана туристическа дестинация!

Заради това и ако през 2017 година ревете от цените на плажните услуги вече знаете адресата - министър Ангелкова и Баце като министър-председател!

Второ: Е, към момента, дори и в мрачните Виденови и Берови времена, не бях виждал официален документ-протокол който се внася за разглеждане и утвърждаване в Министерски съвет със грешни числа във формулите!!! Но да оставим тези мили моменти за съда! Защото за мен като нормален човек, МС и Баце бяха стожер на нормалноста и почтенноста.

Трето: Да не говорим за свободните интерпретации на Наредби и Закони в умозаключенията на наетите външни експерти (Защо външни ли, ами сещайте се). Друг е върпосът къде бяха експертите от Министерство на турзма!?

Четвърто: Май е верен слухът за предварително запазените номера в изходящия регистър на Министерство на туризма. Г-жо министър, нали се сещате, че ако ДАНС или прокуратурата започнат да разпитват, вашите чиновници първи ще Ви качат на куката... примери БОЛ и в здравеопазването, и при Трайчо, и при Дянков!? Така че дали си струваше упражнението със запазените номера в регистъра...!?

Да не говорим, че някой може да бръкне в Търговския регистър и да провери кой кой е в спечелилата фирма.

Сега вече, аз както гражданин съм убеден, че наистина слуховете, че "Мачът е бил предварително свирен!" в интерес на една групичка, кандидатствала, а виждам и успешно спечелила 9 плажа са повече от верни.

Не вярвате ли, ами почакайте малко и ще видите....

Ехххх, министър Ангелкова, а ние нормалните хора в туризма наистина бяхме започнали да Ви вярваме.... Жалко!!!

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари