Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Г-н Стоилов сметките Ви не излизат!

2

Г-н Стоилов ,/приятелю/ сметките Ви за търлата не излизат.

Една проста сметка направена от разрешението за поставяне, което сте издали на „Съюза на хотелиерите и ресторантьорите„ показва следното:

Разрешена площ за атракциони 1 бр. – 200 кв.м. + 7 бр. Атракциони с обща площ 700 кв.м.+ 15 бр.

Атракциони с обща площ 450 кв.м.= 1350 кв.м. Заведения за хранене 6 бр. С обща площ 180 кв.м. и 17 бр. Щандове с обща площ 51 кв.м.

До тук всичко е много добре само, обаче ако се тръгне да се мери заетата площ става страшно. Заетата площ от „Търлата„ е не по – малко от 7-800 кв.м. и това всеки минал през  кея може да сметне сам. Заетата част от кея е дълга около 500 м. и е широка около 20 метра това прави 10 000 кв.м . Декларираната площ по документи от председателя на сдружението управлявало „Търлата„ е с обща площ 1581 кв.м. и това е видно от разрешението за поставяне издадено с номер 100 от 18.03.2015 г., или казано по –точно разликата в декларираната и заетата площ е повече от 5 000 кв.м.

Тук идва въпроса защо са скрити тези площи  които по наредба 16 би трябвали да бъдат платени по 3.60 лв.на кв.м. на ден за заведенията и дребната търговия и по 0.60 лв. за атракциите.

В едно ваше изказване твърдите , че по този начин помагате на заведенията в Русе да стъпят на краката си . Да това е много хубаво ,но площа която е разична от декларираната е заплатена но.......не на общината , а на няколко човека криещи се зад една асоциация. Всеки посетил Търлата може сам да сметне , че едно заведение разположено на кея средно заема площ от около 150 – 200 кв. м. По наредба номер 16 то трябва да заплати по 3.60 лв. на кв.м. на ден наем на общината . Да но декларираните 6 бр. Заведения по документ трябва да са заели обща площ 180 кв.м. и тук сметката не излиза, защото заведенията няма как да са по 30 кв.м. едното, само бара им е толкова. Заведенията разположени на кея са с обща площ не по-малка от 1000 кв.м. и ако трябва да заплатят по 3.60 лв. на кв.м. на ден за целият период наема към общината става над 70 000 лв.

И тук идва въпроса кой и на кого помага? Кой е взел и прибрал в джоба си разиката от надценката и укритите квадратни метри общинска земя? Кой и на кого е приятел и кой и кого прикрива?

Досадния въпрос КОЙ дойде и в нашия град – града на свободния дух.

Хубаво е всички русенци да разберат дали някой е пропуснал уроците по математика или просто се прави, че не може да смята.

Автор: Ивайло Стефанов
(Автор: Ивайло Стефанов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари