Г-н министър, всичко е вече един голям хаос

0
В Спешна помощ не достигат хора, работим само с COVID-19, при останалите кой да пратим
В Спешна помощ не достигат хора, работим само с COVID-19, при останалите кой да пратим Снимка: Bulgaria ON AIR / Архив

В Спешна помощ не достигат хора, работим само с COVID-19, при останалите кой да пратим

Колко време ви трябваше да се подготвите, колко време още ви трябва да разберете, че всичко е вече един голям хаос. Много е малка нишката, която скоро ще се скъса, и тогава наистина ще стане страшно. Г-н министър, преди 3 месеца в Бургас ви попитах три неща, едното беше, че не достигат екипите на ЦСМП, говоря за Бургас, вие ми отговорихте, че не знаете нищо и че ще разгледате нещата. Ето, видяхте сега защо ви попитах, ние в Бургас, както и колегите в цяла България, сме на прага на силите си. Само днес от екипите на Бургас сме докарали над 20 човека с коронавирус, и за всеки един пациент се чака от 30 минути, до 2 часа. При другите пациенти кой, при тях кой да пратим, 5 линейки за Бургас, и по 1-2 по филиалите.

Апелирам и до собствениците на частни болници, не всичко в този живот са парите. Спрете се, хора, не може за PCR да поискате 150 лв., и без него да не приемате в болниците. Вразумете се, откъде жена с 350 лв. пенсия да ви плати 150 лв. Ние имаме страшно много хора заразени в службата, случва се екип за смяна да докара 9 човека и да бъде облечен, без вода, храна и тоалетна в продължение на 8-9 часа.

Моя колежка, която е пенсионерка, след смяна нямаше сили да говори, трепереше цялата, жената ме погледна със сълзи в очите и промълви: „Така ще е и по-зле ще става. Няма да се огънем, няма да се предадем”. Това са думи на жена с над 35 години стаж, с пенсия. Тази жена, вместо да си седи във вкъщи или да си намери някоя по-скатана службичка, тя не се отказва, тя е на първите редици, горда и с високо вдигната глава. Не ви щем наградите, грамотите, и потупванията, искаме МАЛКО УВАЖЕНИЕ.

Автор: Климентин Милчев работи от дълги години в ЦСМП - Бургас (публикацията е от Фейсбук)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари