Футуролог: На кораби-болници се правят реплики на домашни любимци

1
Това е незаконен и доста процъфтяващ бизнес, заяви доц. Мариана Тодорова
Това е незаконен и доста процъфтяващ бизнес, заяви доц. Мариана Тодорова

Това е незаконен и доста процъфтяващ бизнес, заяви доц. Мариана Тодорова

Футурологът доц. Мариана Тодорова коментира създаването на първия човешки ембрион в лаборатория.

"Това е незаконен и доста процъфтяващ бизнес", заяви доц.Тодорова, цитирана от Агенция Фокус.

"Публикувани са няколко статии. "Гардиън" публикува новината, че всъщност това е синтетичен ембрион и наистина сме закъснели с регулациите, защото това отваря "кутията на Пандора", в много по-голяма степен от ChatGPT. Но тук нещата са много по-чувствителни, защото става въпрос за създаване на човешки ембрион изцяло в лабораторни условия, като са използвани стволови клетки от друг ембрион, заченат по нормален начин. Целта е да се докаже, че тези стволови клетки чрез няколко генетични намеси могат да бъдат трансформирани във всякакъв вид клетка. Тоест би могло да се симулира създаването на човешки ембрион без участието на самите автентични изначални клетки", обясни тя.

Футурологът добави, че това е пътят, по който можем да видим как се развиваме в съвсем началния етап.

"Ние виждаме отново една тотална липса на осмисляне на правна регулация и на възможност за сива зона. Тези опити са правени в Англия и Америка и това налага да има относителна прозрачност и публичност, но ако това е в страни като Китай, които не разкриват подобни проекти, всъщност светът би могъл да разбере постфактум. Наистина е времето да се замислим за регулации", допълни Тодорова.

Гостът уточни, че клонирането е категорично забранено за хора, защото се видя, че опитите, които бяха правени с животни, не са успешни и те живеят изключително кратко и имат доста генетични мутации. Футурологът разказа, че се говори, че в офшорни зони на големи кораби, които са болници-лаборатории, се правят реплики на домашни любимци на хора, които са ги изгубили и че това е незаконен и доста процъфтяващ бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари