Футболният треньор Георгий Ярцев е открит мъртъв в дома си

1
74-годишният специалист вчера е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак (Москва), но не се е явил на мястото на срещата
74-годишният специалист вчера е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак (Москва), но не се е явил на мястото на срещата Снимка: "Спартак"

Известният футболен треньор Георгий Ярцев беше открит мъртъв в дома си.

74-годишният специалист вчера е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак (Москва), но не се е явил на мястото на срещата и не отговарял на телефонните обаждания, пише Блиц Спорт. Затова е бил потърсен в дома си, където е намерено тялото му. Причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

Според свидетели, в последните дни Ярцев се е чувствал отлично. Само преди седмица той беше треньор на отбора на легендите на Спартак в мача срещу ветераните на Зенит. Георгий Ярцев като футболист играе за редица отбори в СССР, а най-силен е престоят му в Спартак (Москва), където играе в периода 1977-80 и стига до участия в националния отбор на Съветския съюз.

След края на кариерата си става треньор. Най-знаменит е престоят му в Спартак (Москва), където между 1994 и 1998 г. работи като асистент на Олег Романцев. През 1996 г. Романцев се отдава само на работата си начело на националния отбор на Русия, а през Ярцев застава начело на Спартак в ролята на старши треньор и извежда тима до шампионската титла, а освен това играе финал за купата на страната (загубен с 2:3 от Локомотив Москва). През 1999 г. губи финала за трофея и начело на Динамо (Москва) - 1:3 от Зенит.

Между 2003 и 2005 г. Георгий Ярцев е селекционер на руския национален отбор, с който участва на Евро 2004. На 31 март 2004 г. начело на „сборная“ гостува в София за контролна среща с България. Двубоят завършва при равенство 2:2. Руснаците на два пъти повеждат с попадения на Дмитрий Сичов (9 и 31 минути), а Димитър Бербатов и двата пъти изравнява за „лъвовете“ (16 и 66 минути).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари