Футболистите на Дунав ще рекламират Русе с 270 000 лева общински средства

0
Няма футболен клуб в света, който да оцелява без подкрепата на местните власти, коментира кметът Стоилов
Няма футболен клуб в света, който да оцелява без подкрепата на местните власти, коментира кметът Стоилов Снимка: Sportal.bg

Община Русе ще даде финансово „рамо“ на ФК „Дунав“.

Това стана ясно след като на заседанието си днес общинските съветници подкрепиха предложението футболният клуб да бъде подпомогнат с 270 000 лв. Сумата ще бъде осигурена чрез намаляване на средствата по общинската програма „Спорт“ от 900 000 на 630 000 лева. Предложението беше подкрепено от 42-а общински съветници, четирима гласуваха против. Срещу сумата клубът се задължава футболистите да рекламират Русе в мачовете, които играят като гости, информира TVN.

Бюджетът на клуба е около 2.7 млн. лева, а вместо да се режат пари е най-добре да бъдат увеличени средствата и за другите клубове", каза в изказването си пред старейшините председателят на надзорния съвет на ФК „Дунав“ Русилина Симеонова.

Кметът Пламен Стоилов подкрепи искането, като призова съветниците да заявят дали искат Русе да има елитен футбол или не. „Няма футболен клуб в света, който да оцелява без подкрепата на местните власти“, каза градоначалникът.

До края на годината клубът ще се преструктурира в акционерно дружество и ще се търси вариант как общината да участва в него.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари