Футболен запалянко троши колата на съдийската бригада от Русе

0
"Морския" беше арестуван, защото спукал с лакът предното стъкло на колата на съдийската бригада от Русе
"Морския" беше арестуван, защото спукал с лакът предното стъкло на колата на съдийската бригада от Русе Снимка: © "Ботев" Враца

Пирин" /Разлог/ засили „Ботев" към аматьорите, удържайки 0:0 като гост в мач от 23-ия кръг на „Б" футболна група. Двубоят се превърна в драма за домакините, които за втори пореден мач не успяха да вкарат гол на коравите македонци, след като и през есента мачът между двата тима завърши при нулево равенство. След последния съдийски сигнал пък популярен запалянко на врачани с прозвището „Морския" беше арестуван, защото спукал с лакът предното стъкло на колата на съдийската бригада от Русе.

Ченгетата го закопчаха, а в неделя се очаква дежурен магистрат от районния съд в Мездра да го съди по указа за футболното хулиганство. Според делегата на БФС Камен Алексиев, Морския е искал да се разправя и със старши-треньора на врачани Адалберт Зафиров, но бил озаптен от полицаите /всъщност почти всички треньори на „Ботев" през последните години са си имали проблеми със същия запалянко/.

Мачът в Мездра намали до минимум шансовете на „Ботев" и догодина да играе сред професионалистите. Пороят, който се изля на стадион „Локомотив", допълнително затрудни играта на двата отбора. А и шансът не бе на страната на врачани.

Още в 1-та мин. Румен Рангелов не успя да засече прострелно центриране отдясно на Иво Малинов. До почивката последваха ялови удари на Петров, Димитров и Тонев. В 26-та мин. Малинов беше избутан в гръб от Катранков, но реферът Занев не даде дузпа, за каквато претендираха домакините. Малко по-късно шут на Петров изненада вратаря Вълков, мина под плонжа му, но излезе в корнер, вместо топката да се уплете в мрежата. В 30-та мин. вратарят на гостите изби топката преди Рангелов да я достигне, а нападателят се строполи, което даде право на „Ботев" да поиска нова дузпа, на реферът Занев пак си замълча.

След почивката гостите изпуснаха на два пъти да накажат врачани - чрез резервите Варсанов и Кондев, чийто удари бяха парирани от Митов. В 67-та мин. „Ботев" вкара гол чрез Тонев, който беше отменен заради засада, което още повече нажежи обстановката на терена. Последните минути на мача се играха пред вратата на Вълков, но тимът от Разлог удържа равенството. В 81-та мин.

Петров от корнер прехвърли вратаря, но топката се удари в дясната му греда и се върна на терена. 5 минути по-късно Рангелов игра като последен в отбраната на гостите и с тяло спря влизащата във вратата топка.

В 88-та мин. „Пирин" остана с 10 души на терена, когато Демиров получи втори жълт и респективно червен картон, а по пътя си към съблекалните се просна на терена и предизвика доста упреци. След края на добавените от съдията 4 минути и Рангелов от домакините видя отблизо червения картон, тъй като влезе в разправия с русенския рефер Занев.

Веднага след края на срещата ръководството на „Ботев", чрез изпълнителния директор Цецко Стефанов, внесе жалба срещу решенията на съдийската тройка.

След мача старши-треньорът на „Ботев” Адалберт Зафиров обвини съдиите за изпуснатите 2 точки. Наставникът коментира серията от грешки в ущърб на неговия отбор:

„Трудно се играе срещу 14 човека на терена. Днес съдиите ни ограБиха – не дадоха две дузпи за нас, отмениха ни и редовен гол. Позволиха на гостите да бавят играта, да накъсват темпото... Как да победим, като не ни позволяват да вкараме?

Мач, в който владеехме положението на терена, диктувахме темпото, създавахме положенията, но... не успяхме да спечелим трите точки. Това ни изправя до стената и в директен спор с „Верея” за оставане в „Б” група”.

Зафиров допълни, че не очаква битката за оставане да се състои на терена: „Явно битката ще е извън терена. Нищо не очаквам да се случи след разкритията за уговорени вачове в „Б” група. Защото България е една страхотна страна, в която нищо не се случва, никой никога не е хванат в уговорени мачове и всичко е кристално чисто...”, избухна Зафиров. Равенството намали до минимум шансовете за оцеляване на врачани.

Неговият колега Димитър Соколов оправда не особено приятната игра на своя тим с раздуханата афера за участие в уговорени мачове и истерията за предстоящото изваждане на „Пирин” /Разлог/ от „Б” група:

„Тежък мач, в който на „Ботев” му трябваха точки. Моят отбор беше поставен под напрежение от една истерия, от една афера, в която нямаме никакво участие. Аз вярвам на футболистите си и знам, че те не могат да направят такова нещо – да вземат пари, за да играят симулативно...

Не играем толкова добре от началото на сезона, защото бяхме напуснати от ключови футболисти – Тунтев, Сечков, Каптиев и Сариев, а не намерихме техни заместници. Не разполагаме с пари, за да проведем качествена подготовка и затова са тези слаби резултати през пролетта. Истината е, че нямаме пари!

Претенции към съдиите нямам. Мога да кажа, че те отмениха справедливо гола на „Ботев” – беше от засада. Претенциите за дузпи на домакините не мога да коментирам – бях далече от полето.”

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари