Френски съд оневини "Еърбъс" и "Ер Франс" за катастрофа с 228 жертви

0
Авиоинцидентът стана през 2009 година
Авиоинцидентът стана през 2009 година Видео: NOVA

Авиоинцидентът стана през 2009 година

Френският съд оневини "Еър Франс" и "Еърбъс" за най-тежката самолетна катастрофа в историята на Франция, информира NOVA.

На 1-ви юни 2009-а самолет на френската авиокомпания от Рио де Жанейро до Париж се разби в Атлантическия океан. Загинаха всички 228 души на борда.

В продължение на две години подводници издирваха черните кутии на самолета. Разследващите установиха, че е имало забавена реакция от страна на пилотите. Процесът обаче насочи вниманието и към факта, че преди инцидента превозвачът и производителят на самолета са обсъждали зачестили проблеми на машината, свързани със скоростта на този тип летателни апарати.

"Вярвахме в правосъдието до последно. До момента, в който влязохме в съдебната зала днес, всички все още вярвахме. Но, за съжаление, си тръгваме с празни ръце, защото нашите загинали близки няма да се върнат. Днес те умряха за втори път, разбирате ли? Тъжна съм, гади ми се, отвратена съм", заяви Клер Дурусе, леля на загинали в самолетната катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари