Френски музикант, обявен за мъртъв, се появи 30 години по-късно

1
Бандата на Жил Бертен решава да направи дързък удар, като ограбва банка в Тулуза. Взимат близо 2 милиона евро
Бандата на Жил Бертен решава да направи дързък удар, като ограбва банка в Тулуза. Взимат близо 2 милиона евро Видео: BULGARIA ON AIR

Една история като от филм.

Френски музикант, ограбил банка и обявен за мъртъв, се появява 30 години по-късно.

През 80-та година Жил Бертен става известен като музикант на новоизгряваща пънк група в град Бордо. Бандата бележи огромен успех. Членовете ѝ обаче мизерстват, а дрогата е неизменна част от живота им. Някои от тях дори са заразени с вируса на ХИВ. 

Бандата решава да направи дързък удар, като ограбва банка в Тулуза. Взимат близо 2 милиона евро. Всички са заловени, с изключение на един от членовете на групата – Жил Бертен

Открити са само малка част от парите, а от останалите няма и следа. Бертен е осъден на 10 години условно. В един момент обаче властите губят следите му и го обявяват за мъртъв. 

Жил Бертен обаче намира подслон в Португалия и Испания и се сдобива с нова самоличност - и така 28 години. В Испания Бертен е на прага на смъртта, когато лекари го спасяват от тежко боледуване от Хепатит. 

Тогава Бертен решава, че е време да се срещне лице в лице с тъмното си минало и да разкаже историята си. Връща се във Франция и се предава на полицията. Определя завръщането си като последен етап от едно дълго изпитание. Осъден е на 5 години условно – решение, което приема с усмивка. 

Разказва, че никога не би се завърнал към призрачното си минало и живот, през който е трябвало да се крие и да затъва в лъжите си. Осъзнава грешките си от миналото и сега предпочита да слуша музика.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари