Франция забрани всички пропалестински демонстрации

0
Еврейските училища в Амстердам от утре ще затворят врати
Еврейските училища в Амстердам от утре ще затворят врати

Еврейските училища в Амстердам от утре ще затворят врати

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди днес забрана за "пропалестинските демонстрации, тъй като има вероятност те да предизвикат нарушения на обществения ред" и да последват арести, предаде Франс прес.

Министърът изпрати тази заповед до префектите с телеграма, с която АФП успя да се запознае. От министерството съобщиха за АФП, че арестите ще се прилагат към "организаторите и нарушителите на реда".

Еврейските училища в Амстердам от утре ще затворят врати, съобщи днес пред Ройтерс организацията на еврейските деца "Шайдер", на фона на кървавия конфликт между Израел и палестинските бойци от "Хамас".

"Шайдер" не посочи причината за затварянето, но потвърди съобщенията в нидерландските медии, според които решението е взето с оглед на безопасността на учениците и учителите.

Сред нидерландската еврейска общност има опасения от инциденти, след като "Хамас" призова за протести в целия мюсюлмански свят утре в подкрепа на палестинците, съобщи нидерландската новинарска агенция АНП, като се позова на нидерландския Център за

информация и документация "Израел".

Белгия укрепва сигурността на еврейската общност в страната написа днес в социалната мрежа "Екс", белгийският премиер Александер де Кро, като добави, че се проявява "повишена бдителност към антисемитски атаки" след нападението на "Хамас" срещу Израел миналата събота.

Премиерът каза също така, че Белгия ще върне обратно блокираните белгийски туристи от Израел.

След атаката на "Хамас" срещу Израел и последвалия военен отговор от страна на еврейската държава в Германия се наблюдаваха множество антисемитски прояви, предаде ДПА.

Полицията се намеси във връзка с демонстрациите за солидарност с Израел и на пропалестинските митинги в няколко германски града.

В Берлин снощи стотици хора се събраха в квартал "Нойкьолн", въпреки забраната за провеждане на пропалестински демонстрации там.

Полицията се намеси няколко пъти, за да предотврати по-големи събирания, и съобщи, че е имало няколко сблъсъка.

Берлинската полиция е забранила демонстрацията поради опасения от антисемитски скандирания и възхваляване на насилие или насилствени действия. Забраната беше потвърдена от административния съд в рамките на съкратено производство.

От събота насам властите са регистрирали повече от 30 криминални нарушения, свързани със забранена символика, плакати и подстрекателски речи, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари