Франция вдига част от COVID ограниченията

0
Разхлабването на мерките е на два етапа
Разхлабването на мерките е на два етапа Снимка: ЕРА/БГНЕС

Разхлабването на мерките е на два етапа

Франция започна днес да вдига някои COVID ограничения, сред които задължителното носене на маски навън, в опит да облекчи всекидневния живот на гражданите, след като едва миналия месец страната съобщи за рекорден брой новозаразени с коронавируса, предаде АФП, цитирана от БТА.

Властите премахват още ограниченията за броя на публиката в концертни зали, футболни мачове и др., а работата от вкъщи вече няма да е задължителна, а само препоръчителна.

Разхлабването на мерките е на два етапа. Те бяха обявени в края на януари, въпреки че страната достигна рекордни нива на новозаразени на дневна база миналия месец. Междувременно Англия и Дания също облекчиха своите COVID ограничения.

Франция „ще може да вдигне повечето противоепидемични мерки през февруари“ благодарение на нов ваксинационен пропуск, който ще замени здравния, заяви през януари премиерът Жан Кастекс.

От миналия месец доказателство за ваксинация се изисква за новите пропуски, необходими за достъп до всичко – от барове и ресторанти до обществен транспорт на дълги разстояния. По-рано здравен пропуск можеше да се получи и със скорошен негативен тест за COVID-19 – възможност, която правителството прекрати в опит да убеди повече хора да се ваксинират.

Вторият етап от вдигането на мерките ще включи отваряне на затворените от декември нощни клубове. Това ще стане от 16 февруари, когато и ще бъдат допускани и правостоящи на концерти, спортни събития и в барове. Оттогава ще бъде разрешено и храненето и пиенето в стадиони и кина.

Париж не е поставял като условие за мерките напредък на здравната ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари