Франция вади 45 000 полицаи срещу протестиращите

1
Властите се готвят за четвърта поредна вечер на размирици, предизвикани от смъртта на 17-годишен младеж
Властите се готвят за четвърта поредна вечер на размирици, предизвикани от смъртта на 17-годишен младеж Снимка: AGNES DHERBEYS / MYOP FOR "LE MONDE"

Властите се готвят за четвърта поредна вечер на размирици, предизвикани от смъртта на 17-годишен младеж

Френските власти ще разположат тази вечер 45 000 полицаи и жандармеристи в цялата страна, съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен пред телевизионния канал ТФ1, цитиран от агенциите.

За сравнение снощи задействаните полицаи за охрана на обществения ред бяха 40 000.

Изказването идва в момент, когато Франция се готви за четвърта поредна вечер на размирици, предизвикани от смъртта на 17-годишен младеж, който беше застрелян във вторник от полицаи. Насилието след този случай не показва никакви признаци на стихване, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Великобритания предупреди гражданите си, пътуващи до Франция за възможни проблеми с транспорта, включително за възможно въвеждане на полицейски час от властите по места заради размириците около смъртта на застреляния от органите на реда тийнейджър, предаде Ройтерс.

Възможно е да има смущения в автомобилния и обществения транспорт“, съобщава британското външно министерство. „На места е възможно е властите да въведат полицейски час. Следете средствата за масова информация и избягвайте райони, където има размирици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    То двойно повече от група Вагнер да го е*а и пак ядат дърво от патладжаните. Бабоеба съвсем се омота.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари