Франция спря издаването на касови бележки

1
Клиентът ще получава своя бон, само ако изрично го поиска
Клиентът ще получава своя бон, само ако изрично го поиска Видео: NOVA

Клиентът ще получава своя бон, само ако изрично го поиска

Франция спря автоматичното издаване на касови бележки. Клиентът ще получава своя бон, само ако изрично го поиска, предава NOVA.

Две седмици след промяната голяма част от французите все още не могат да свикнат с нея и продължават да търсят своята касова бележка, въпреки че на много места специални пана пред касите уведомяват, че касови бележки вече се издават само ако бъдат поискани. За много хората касовият бон е удостоверение за сигурност, че покупката е платена и гарантирана. Други пък се нуждаят от него за да водят семейното си счетоводство.

Въвеждането на мярката беше отлагано неколкократно, а решението за премахването на бележките е част от промените в закона срещу разхищението.

Всяка година в страната се отпечатват 30 милиарда бележки. Целта след промяната е годишно да бъдат спестени 150 000 тона хартия, а 25 млн. дървета да останат неотсечени.

Освен това, друг важен аргумент е, че населението няма да бъде в контакт с вредните химикали, които се използват за отпечатване на бележката.

Така или иначе хартиената касовата бележка изчезва от френските магазини, но клиентът ще продължи да получава касовия бон по дигитален начин – като QR код, смс, на мейл или като съобщение в банковото приложение.

Касовите бележки остават и при купуване на по-големи покупки и на електротехника, тъй като в тези случаи те продължават да бъдат гаранция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до номер 2 ебания
    на тебе пък всеки коментар ти e за кой колко е недоебан, ти ли си най-ебания?
  • -4
    2
    Потребител
    А ако пък клиента реши да не плати кво става? Бахти заблудените недоебани франсета!!!!!!
  • 4
    1
    Ами, НАП...?
    В България, като най-бедната държава в Европа, икономия на касовата бележка скоро по френския почин няма да видим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари