Франция регистрира най-малък брой раждания от Втората световна война насам

1
През миналата година в страната са се родили около 762 000 деца
През миналата година в страната са се родили около 762 000 деца

В сравнение с 1971 г., когато следвоенната раждаемост достига своя връх, спадът е 20,8%

През миналата година във Франция са се родили около 762 000 деца - по-малко, отколкото през която и да е друга година след Втората световна война.

Това съобщи статистическата служба INSEE, цитирана от ДПА и БТА.

Броят на новородените е с 2,2% по-малък от този за 2021 г. и с 12,8% по-малък спрямо този за 2010 г.

В сравнение с 1971 г., когато следвоенната раждаемост достига своя връх, спадът е 20,8%. Трайната низходяща тенденция от 2011 г. насам беше прекъсната само през 2021 г. с леко покачване.

Анализирано по възрастови групи, само жените на възраст над 40 години са родили повече деца, отколкото през предходната година.

INSEE отбеляза, че спадът във Франция е доста под общия спад в целия Европейски съюз от 4,9%. Службата не посочи причини за този спад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Sтанко
    Джендърите редовно се пробват да се заплодят един друг, ама това много рядко им се получава... за сметка на това се удвояват прогресивно и с невиждана сила в иначе така прекрасния демократичен свят...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари