Франция одобри цифрово проследяване на COVID-19

0
Във Великобритания от днес започва работа системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус
Във Великобритания от днес започва работа системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус Снимка: АА

Франция въвежда дигитално проследяване на коронавируса COVID-19.

След Националното събрание, Сенатът, доминиран от дясната опозиция, в късно снощи одобри приложението за смартфони StopCovid, съобщи в. "Фигаро", цитиран от БГНЕС. Инструментът за цифров анализ трябва да помогне за ограничаване на разпространението на заразата.

След дебат 186 сенатори гласуваха "за" (мнозинство от групата на Републиканците, партията на Макрон "Републиката напред", Независимите), 127 бяха "против" (Социалистическата партия, комунистическото мнозинство от Групата на комунистите, републиканците, гражданите, радикалното мнозинство на социалдемократите), а 29 сенатори (главно центристи) се въздържаха.

- Във Великобритания от днес започва работа системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус. По думите премиера Борис Джонсън, това "ще промени живота на британците", пише вестник СЕГА.

Системата ще открива хора, влезли в контакт със заразени, а очакванията са чрез нея да се намали броят на новите случаи с между 5 и 15%. Новият метод за проследяване ще влезе в сила първо в Англия, а останалите страни от Обединеното кралство ще въведат свои версии на по-късен етап.

Всеки, който изпитва симптоми на коронавирус, ще може да заяви безплатен тест онлайн или по телефона. Ще се изследват дори деца под 5-годишна възраст.

- В Германия броят на заразените с COVID-19 за последното денонощие се е увеличил с 353-ма души, а 62 са новите смъртни случаи, гласят данните от института "Роберт Кох". Ден по-рано бяха регистрирани 362 случая на заболяването и 47 починали.

Според института за целия период в Германия са регистрирани 179 717 случая на заболяването, 8411 пациенти с COVID-19 са починали, а над 163 000 души са излекувани.

Най-голям брой заразени са регистрирани в провинциите Бавария (46 729), Северен Рейн-Вестфалия (37 698) и Баден-Вюртемберг (34 129). В столицата Берлин са регистрирани 6703 случая на инфекция.

- Министерството на здравеопазването на Мексико актуализира статистическите данни за разпространението на коронавируса в страната, според които в денонощието са открити 3463 нови случая, 463-ма са починали, а броят на активните случаи е достигнал 15 592 души.

Първият официално регистриран случай на коронавирус в Мексико бе открит на 28 февруари. През изминалия ден броят на потвърдените случаи достигна общо 78 023.За повечето щати броят на активните случаи се е увеличил през изминалата седмица, динамиката на този показател ще определи времето за премахване на санитарните ограничения в страната. Най-голям брой активни случаи са открити днес в града (3820) и щата на столицата Мексико сити (2106).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари