Франция хвърли българин в затвора, репортажите му дразнели полицията

0
Френското правителство иска 200 000 евро от български артист, обвинен в конспирация
Френското правителство иска 200 000 евро от български артист, обвинен в конспирация

Френското правителство иска 200 000 евро от български артист, обвинен в конспирация.

Причината за тежкото обвинение са филмите за рисуване на графити, които Борис Б., известен като Good Guy Boris, заснема и публикува в блога си, пише „Телеграф“.
„Хората, които показвам , културата, която отразявам, са извън закона. Рисуването на влакове е нелегално. Аз самият не рисувам. Правя репортажи. В един момент се оказа, че тези репортажи дразнят полицията. Аз ги опаковам с хумор и добра визия, а полицията казва: „Ти провокираш другите хора да извършват престъпления“, разказва Борис.

Полицията нахлула в офиса му, арестували него, годеницата му и техен приятел. „Държаха се с тях като с кучета. Годеницата ми изкара три дни в ареста, в прекалено неприятни условия. След трите дни ме тикнаха в затвора. От 5 май 2014 до септември бях в най-големия европейски затвор, без право на комуникация и свиждания. Бях обвинен във вандализъм и конспирация“, каза артистът.

Обвиненията са нелепи, защото се повдигат само срещу терористи. „Те ме атакуват не заради рисунките, а заради сайта. Казват, че съм виновен за всичко публикувано там и имам да им давам 200 000 евро за нанесени материални щети. Обвиненията са повдигнати от транспортните компании, стопанисващи влаковете и метрото. Все още съм под юридически контрол, всяка седмица се разписвам в съда, нямам право да говоря с годеницата си, нямам право да напускам Франция“, казва Борис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари