Фотограф засне кадрите, които Ким иска да скрие от света

0

Деца, работещи изтощителен труд на полето, или пък група войници, бутащи разбит автобус - това са част от снимките, които севернокорейският лидер Ким Йонг Ун не иска никой да види, пише "Дейли мейл", цитиран от "Блиц".

Фотографът Ерик Лафорг обаче успял по време на последната си визита в особената държава да запази заснетите кадри, показващи шокиращата мизерия там. Лафорг, на когото вече е забранено да стъпва в Северна Корея, успял да направи снимките, докато е бил в компанията на одобрен от държавата водач, каквато е практиката там. На тръгване е бил помолен да изтрие всички снимки, но успял да ги съхрани на карта с допълнителна памет.

От снимките се вижда не само мизерията, която лидерът толкова желае да скрие. Други фотографии показват бомбоубежища, разпадащи се сгради и драконовските правила за обличане. Трети са уловили момента, в който деца се смеят под портрети на Ким, което там се счита за проява на неуважение. "Всеки посетител е предупреден да не прави снимки без съгласието на гида. Но в действителност за тях е невъзможно да следят за всичко, особено когато пътуват с групи," разказва Лафорг.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари