Фотоапарат разпечатва снимки без мастило

0
След суровата битка с дигиталните фотоапарати, полароидите се завръщат с пълна сила
След суровата битка с дигиталните фотоапарати, полароидите се завръщат с пълна сила

След суровата битка с дигиталните фотоапарати, полароидите се завръщат с пълна сила.

Последното „творение“ на Polaroid е странна смесица от стари и нови техники във фотографията. Фотоапаратът разпечатва снимките на момента, но без да използва нито капка мастило.

Устройството се казва Polaroid Snap и представлява тънък бял, заоблен правоъгълник.  Камерата е с 10 мегапиксела и SD карта, която да запазва изображенията и в дигитален формат. Хартията, на която се принтира снимката е специална – хартията ZINK.  Тя се състои от безцветни кристали и багрила, разположени в базовия ѝ слой. Налични са разнообразни помощни функции, които всеки фотоапарат притежава - таймер, художествени филтри (черно-бял, сепия, ретро) и пресети, опростяващи процеса на заснемане.

Прозрачните кристали са незабележими в началото, но веднъж разпечатана върху снимката се личат ярките ѝ цветове. При заснемането на снимка, принтерът  нагрява кристалите, за да изгради изображението без да използва мастило.

Снимката е с изключително изчистено изображение и е водоустойчива, а хартията не позволява да бъде намачкана. Това прави камерата много устойчива дори и в детски ръце. Фотоапаратът на Polaroid ще излезе на пазара в края на 2015 г., като цената му ще бъде 99 долара.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари