Foreign Lobby Report: Лобисти на Бобокови стоят зад критиката на Сената

1
Бизнесмените били мобилизирали и Джеймс Пардю
Бизнесмените били мобилизирали и Джеймс Пардю Снимка: Приста Ойл Холдинг

Бизнесмените били мобилизирали и Джеймс Пардю

Позицията на американските сенатори за корупцията в България е следствие от лобистката кампания на Бобокови, които са мобилизирали и Джеймс Пардю, пише Foreign Lobby Report, предава сайтът 19 минути.

Лобистка кампания за подчертаване на демократичното отстъпление на България показват резултатите. Миналата седмица лидерите на комисията по външни отношения на Сената, председателят Боб Менендес (DN.J.) и друг член на комисията републиканецът Джеймс Риш (R-Айдахо), излязоха със съвместно изявление, в което предупреждават, че „постоянната корупция, упадъкът на медийната свобода, политизирането на съдебната система, и други заплахи за върховенството на закона създават сериозни предизвикателства пред двустранните отношения между САЩ и България"

Оттогава Foreign Lobby Report научи, че изявлението е последвано от конферентен разговор на 22 февруари с около дузина служители на външните работи на Камарата и Сената с бивши пратеници на САЩ в България Джеймс Пардю и Род Мур преди изборите в страната на 4 април. Призивът бе организиран от Маршал Харис, чиято Alexandria Group International лобира от името на българските бизнесмени, срещу които има криминални обвинения, и за които настояват, че са измислени.

Бях впечатлен, че има толкова голям интерес от страна на Конгреса към упадъка на България и нуждата от реформи и от мотивацията на служителите, някои от които биха искали да пътуват за там, за да наблюдават изборите“, каза Харис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Овен влиза в аптека:
- Имате ли хапче против инат?
- Да, имаме.
- Е, няма да си купя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук