Фондация „Русе - град на свободния дух“ набира проектни предложения

0
Те касаят фондовете „Лицата на Русе“ и „Местни инициативи“
Те касаят фондовете „Лицата на Русе“ и „Местни инициативи“ Снимка: Община Русе

Те касаят фондовете „Лицата на Русе“ и „Местни инициативи“

Стартира тазгодишната кампания на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ за приемане на проектни предложения за настоящата 2024. Фондацията ще продължи да работи активно в двете основни направления:

- Подпомагане на лица с изявени дарби от Община Русе

- Организиране и подкрепа на местни инициативи.

Чрез фонд „Лицата на Русе“, Фондацията подава ръка на талантливи русенци, изявяващи се в областите култура, изкуство, образование, наука и нови технологии, спорт, които достойно представят града ни у нас и пред света. Приемът на заявления за подпомагане е целогодишен и не е обвързан със срок. Кандидатурите се одобряват съобразно условията на Правила за подпомагане чрез дарение или грант и награждаване на лица с изявени дарби от Община Русе и наличните средства във фонда.

Чрез фонд „Местни инициативи“, Фондацията ще продължи да подкрепя и организира мащабни иновативни събития. В тази връзка, преди формиране на програмата за 2024 година, екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ иска да направи проучване за нагласите и очакванията на широката общественост. Затова в срок от 10 януари до 10 февруари 2024 г. е в ход кампанията за набиране на проектни идеи, които могат да бъдат в следните направления:

- Мащабни и иновативни събития;

- Култура и изкуство;

- Масов спорт;

- Образование, наука и нови технологии.

Очакваме вашите предложение на хартиен носител в офиса на Фондацията на адрес бул. „Генерал Скобелев“ № 45 или на е-mail: [email protected]. Проектните предложения могат да бъдат разписани в свободна форма или чрез попълване на формуляра Искане за финансиране на местни инициативи

Отговор на всички въпроси, свързани с настоящата кампания за набиране на проектни идеи, може да получите на е-mail: [email protected]. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани от Управителния съвет на фондацията, а на събеседване относно реализацията им ще бъдат поканени авторите на най-добрите от тях. Припомняме, че проектните идеи ще бъдат реализирани при осигурено финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Вазелинка
    Да Ви се похваля. Моят е вече Професор на ВИММЕССЦЦЦДЕПМ. След титлата Доктор на Ю. Н., вече е и Професор. Изписва се така: Проф. Д.Ю.Н. Офицер оз запаса, П.М. Моля да се отрзи своевременно.
  • 7
    2
    Аля
    Явно в отдел Култура не им стигат уменията и културата,пък и така повече парички се въртят.
  • 13
    1
    Мда
    Странно! Защо ни е тази фондация? Та нали в общината има отдел Култура?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари