Фондът на Джеф Безос обеща 1 милиард долара за опазване на околната среда

0
Парите ще отидат за мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи
Парите ще отидат за мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи Снимка: БТА / АР

Парите ще отидат за мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи

Фондът за Земята на Безос (Bezos Earth Fund), създаден от основателя на американската корпорация "Амазон" (Amazon) Джеф Безос, обеща да допринесе с 1 милиард долара до края на десетилетието за защитата на капацитета за съхранение на въглерод в горите и биоразнообразието. Това посочват от кабинета на френския президент Еманюел Макрон, докато той участва на започналата 27-ма конференция на Организацията на обединените нации за изменението на климата, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

По време на климатичната среща, на която домакин е Египет, президентите на Габон и Руанда също са изразили интерес да предприемат стъпки за защита на горите и естествените въглеродни запаси на планетата, посочват от френската администрация. 

Досега филантропската организация на Безос е заявила, че ще вложи около 30 на сто от своя 10-милиарден фонд в мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи.

Фондът на Безос търси партньорства с различни африкански и европейски страни около тазгодишната среща на върха на ООН за климата, за да увеличи усилията за възстановяване на природата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари