Фолклорнен събор “Край чешмата, под върбата”

1
Тази година ще участват 36 групи и 15 индивидуални изпълнители от Силистренско, Добричко, Варненско, Шуменско и Русенско
Тази година ще участват 36 групи и 15 индивидуални изпълнители от Силистренско, Добричко, Варненско, Шуменско и Русенско

Тази година ще участват 36 групи и 15 индивидуални изпълнители от Силистренско, Добричко, Варненско, Шуменско и Русенско

За 20-и път в силистренското село Кайнарджа ще се проведе фолклорният събор “Край чешмата, под върбата”, съобщиха от Народно читалище „Отец Паисий – 1942“ в Кайнарджа, което, заедно с Кайнарджанската община, е организатор на проявата.

Съборът, който е на 18 юни, е посветен на Деня на община Кайнарджа (Свети дух) и е част от ежегодните културни „Дни на Кайнарджа”. Провежда се в околностите на Историческата чешма в с. Кайнарджа, където през 1774 година между Русия и Турция е подписан Кючуккайнарджанският мирен договор. Няма конкурсен характер.

Според предварителната програма тази година ще участват 36 групи и 15 индивидуални изпълнители от Силистренско, Добричко, Варненско, Шуменско и Русенско. Съборът съвпада с осемдесетата годишнина от създаването на читалището в Кайнарджа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари