Фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе на Текето през почивните дни

4

Посетителите ще могат да наблюдават надпреварата между участващите 70 състава и 600 участника от цялата страна

Националният фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе на 25-26 юни 2022 г. в красивата местност Лесопарк „Липник“ . Елате на този народен празник за да се потопите в уникалния зелен свят на парка под сенките на липите, ще се насладите на вълшебното царство на езера с водни лилии и атракции. Ще върнете детските си спомени за пъстрата шарения и весел дух на народния панаир.

Фестивалът „Сцена под липите” има конкурсен характер, което ще зареди с емоция и напрежение и хилядната публика наблюдавайки надпреварата между участващите 70 състава и 600 участника от цялата страна.

В рамките на празника ще се състоят следните фестивални събития:

  • Осми национален фолклорен фестивалСцена под липите”;

  • Денят ще започне като посрещнем участници, гости и публика с традиционна чаена церемония с липов чай и с медовина приготвена по стара традиционна рецепта.

  • Гостите на празника ще могат да разгледат и си закупят продукти от „Алея на здравето и на красотата” и изложението на пчеларите и традиционни занаяти.

  • През целия ден ще протичат детски анимации и детски работилници;

  • Ще посрещнем преди обяд традиционния вече велопоход на Сдружение „Вело Русе”, участниците ще тръгнат в 9.30 ч. от Общината с маршрут до Текето;

  • За втори път ще се проведе конкурс „Мис Златна липа” и ще изберем тазгодишната Царица на липата;

  • Публиката ще изпита тръпката и вълнението от изпълнението на уникалните нестинари от Странджа планина, които под звуците на гайдата и тъпана ще играят върху горещата жарава от 21 часа;

  • ФОЛКЛОРНА ХОРОТЕКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ от 22.00 до 24.00ч с народен оркестър;

  • В неделя на 26 юни от 8.00ч Риболовно сдружение „Липник Русе“ ще проведе детско риболовно състезание на малкото езеро с лилиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари