„Фламинго“ стартира нова група за начинаещи по Bachata

3
Обичате ли да танцувате? Искате ли да се забавлявате от сърце? Да срещнете позитивни хора, а защо не и да намерите приятели сред тях?
Обичате ли да танцувате? Искате ли да се забавлявате от сърце? Да срещнете позитивни хора, а защо не и да намерите приятели сред тях?

Нова група за начинаещи по Bachata

Обичате ли да танцувате? Искате ли да се забавлявате от сърце? Да срещнете позитивни хора, а защо не и да намерите приятели сред тях? 

На 17 април 2019, от 18:30 часа, Салса клубФламинго“ стартира нова група за начинаещи по Бачата. Посетете ги и ви гарантирам, че няма да пропуснете урок след това.

Какво представлява бачата?

БАЧАТА е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република и се изпълнява в ритъм 4/4. Факт, който сам по себе си говори, че няма нищо сложно в това да уцелиш такта.

Бачата официално е призната като музикален стил през 1961 г., когато е направен първият звукозапис от Хосе Мануел Калдерон на сингъла “Borracho de amor” и “Que sera de mi (Condena). Интересно е, че дълго време в Доминиканската република има негласна забрана за бачата. Решаващ момент в този поврат се оказва 1992 г., когато Хуан Луис Гуера печели награда Грами със своя албум “Bachata Rosa” и така бачата получава международно признание.

Модерната версия на танца бързо печели популярност и заради изпълнението на електрически инструменти и демонстрираното майсторство в свиренето на китара. Ремиксирането на известни парчета от други стилове в бачата също допринася за все по-голямата популярност на този стил музика и танц.

А ето какво представлява и самият танц БАЧАТА:

Ето и някои съвременни ремикса:

Изживейте емоцията на бачата! Новосформирана група за начинаещи с график всяка сряда от 18:30 до 19:30 часа.

  • Не е нужно да имате партньор, за да се запишете. Има много желаещи, които също като вас си търсят партньор. Това е удобен момент да се запознаете с много нови и интересни хора.
  • Как да се облека за урока? Единственото изискване е дрехите и обувките да са удобни. За дамите се препоръчват обувки с  ток, но това не е задължително (може и с маратонки).
  • „Аз не мога да танцувам“ - Оправдание, което си измисляме, за да не започнем да танцуваме. Много от хората се страхуват да опитат, защото мислят, че някой ще им се присмее или ще ги обиди по някакъв начин. Нищо подобно. Треньорите и екипът на Салса „Фламинго“ ще ви научат да танцувате толкова, колкото можете. Просто се отпуснете и се забавлявайте.
  • „Стар/а съм за тези неща вече“ - Възрастови ограничения няма. Всеки, който иска да танцува е добре дошъл. Възрастовата граница на посещаващите клуба е изключително широка.

Линк на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/632351513857020/

В Салса клубФламинго“ може да ползвате своята MultiSposrt и Sodexo карти!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари