Фитнесите отварят от 1 февруари?

3
"Ясно, точно и категорично се разбрахме, че фитнесите ще отворят на 1 февруари. Лесно се споразумяхме, министърът прие всички наши аргументи", каза Петър Ангелов
"Ясно, точно и категорично се разбрахме, че фитнесите ще отворят на 1 февруари. Лесно се споразумяхме, министърът прие всички наши аргументи", каза Петър Ангелов Снимка: bTV

Фитнесите в страната ще отворят врати на 1 февруари. Това заяви председателят на Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) Петър Ангелов пред "Дневник", като се позова на обещание, поето от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, с когото са имали среща в петък сутринта

"Ясно, точно и категорично се разбрахме, че фитнесите ще отворят на 1 февруари. Лесно се споразумяхме, министърът прие всички наши аргументи", каза Петър Ангелов, който е управител на "Атлетик фитнес".

По думите му след като фитнесите подновят работа пълноценно, в сила ще останат мерките, въведени миналото лято за спазване на дистанция, дезинфекция и носене на маски до входа на центровете.

"Дневник" изпрати въпроси по темата до Министерството на здравеопазването.

В четвъртък правителството и здравните власти обявиха, че ще изчакат до 31 януари, преди да вземат окончателното решение, дали и какво разхлабване на мерките да има, като единствено сигурно изглеждаше завръщането на ученици от 5 до 12 клас на присъствено обучение по график, който все още не е публично известен.

При затягането на мерките преди близо два месеца здравните власти аргументираха затварянето на фитнесите с това, че заради високата физическа активност, се отделят голямо количество вируси, ако даден човек е носител. В този контекст и спазването на дистанция не играело голяма роля, имайки и предвид, че фитнесите са закрити пространства.

Пред "Дневник" Петър Ангелов изтъква, че фитнесите помагат на хората да са в добро здраве, което е от полза за здравната система.

Според председателя на БАЗФ загубите в сектора заради затварянето ще са "катастрофални". "В най-добрия случай тази година ще сме на нула. Чудесно е да има противоепидемични мерки, но само ако са подкрепени и с икономически такива. От обещаните по 24 лева на ден ние все още не сме получили нищо за ноември", посочи Петър Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари