Фирма на съпругата на шефа на Държавния резерв спечели поръчка за над 11 милиона лева

1
Справка в регистъра за обществени поръчки показва, че фирмата, собственост на Пеева, има над 100 договора на обща стойност 57.5 млн. лева
Справка в регистъра за обществени поръчки показва, че фирмата, собственост на Пеева, има над 100 договора на обща стойност 57.5 млн. лева

„Мултифорс А.С.“ ЕООД спечели поръчка за невъоръжена охрана на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ (ВКВПД) на обща стойност 11 449 459 лв. с ДДС (или 9 541 216 лв. без ДДС).

Дружеството е собственост на Магдалена Пеева – съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Това обстоятелство не й пречи да притежава фирма и няма законова пречка с нея да кандидатства в обществени поръчки, ако процедурата е проведена и изборът е направен според правилата, пише Actualno.com.

В надпреварата за охрана на обектите, разделени в пет обособени позиции, са участвали 11 фирми и един консорциум.

Първата от позициите е за охрана обекти в гр. Плевен, с. Рибарица, с. Орешак, градовете Троян, Видин, София, Самоков, к.к. Боровец, Гоце Делчев и Благоевград.

Втората е обекти в Карлово, Стара Загора, Хасково, Смолян, Казанлък, Пловдив, к.к. “Пампорово” (местността „Картола”).

Третата е за обекти във Варна, Свищов, Велико Търново, Шумен, Русе и КК „Св. Св. Константин и Елена”.Четвъртата е за почивни станции в Созопол, Несебър, Бургас, Обзор, Сливен и Царево.

Последната е за представителните обекти на МО и административна сграда в София, на ул. „Шейново“ №23.„Мултифорс А.С.“ е спечелила всички обекти. Част от конкуренцията й е отпаднала заради несъответствие на офертите им с изискванията на възложителя. Някои са вписали, че ще носят и при необходимост ще ползват оръжие при положение, че се изисква охраната да е невъоръжена.

Има оферти, в които пише следното: „В случаи, изискващи използване на физическа сила, специални средства и служебно оръжие, да се действа уверено и решително, в съответствие с изискванията на законодателството, да не допуска превишаване предела на крайна необходимост и неизбежната отбрана“.

Един от кандидатите пък е описал в техническата част на предложението си как ще охранява обекти на Министерството на образованието и науката, а не на ВКПД, явно недоглеждане при copy/paste от участието си в друга процедура. Написал е също, че ще ползва нервнопаралитичен спрей, който е недопустим.

Справка в регистъра за обществени поръчки показва, че фирмата, собственост на Пеева, има над 100 договора на обща стойност 57.5 млн. лева в период на 10 години към август 2018 г., а от март 2019 г., има договор с Топлофикация за 15 969 360 лв. без ДДС, но този път за осигуряване на "въоръжена физическа охрана".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари