Фирма мами с продукт, който "възстановява" увредени стави

0
Една от посочените доволни клиентки е Мария от Русе
Една от посочените доволни клиентки е Мария от Русе

Нено Керин, жител на село Трилистник, Пловдивско, изпраща писмо до редакцията на Българското национално радио в Русе. 

Господинът и съпругата му прочели в централен всекидневник статия, всъщност реклама, която описва откритието на проф.  Джеймс Рейнолдс от Чикагския университет, което възстановява увредените стави. В същата публикация са поставени снимки на доволни пациенти – една, от които Мария на 74 години от Русе.

"Ако разберете коя е, ако знаете коя е, поговорете с нея дали това е вярно, дали лекарството наистина е подействало или са измислени хора и използват само снимките" – каза в телефонен разговор господин Керин.

Мариите на 74 години в Русе са значителен брой, но това изобщо не пречи на рекламодателите да посочат някоя от тях за много доволна, разочарована от лекарите и вече ходеща нормално и без болка.

Снимките на всички хора, публикувани във вестника, са взети от интернет. Още по-интересно е дали такъв професор съществува. В специализираните справочници има двама с това име. Единият е млад невролог от Канада, който прави клинични изследвания на клетъчните механизми в неврохирургията, а вторият д-р Джеймс Рейнолдс е от Сан Франциско и е специалист по ортопедия, като тясната му специализация е хирургия на гръбначния стълб.

Посоченият във вестникарската статия проф. Рейнолдс от Чикаго не съществува, потвърдиха го от Департамента по медицина, пише БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари