Финландия премахна последния паметник на Ленин на своя територия

0
Демонтирането на паметници, свързани със СССР, зачести след руската инвазия в Украйна
Демонтирането на паметници, свързани със СССР, зачести след руската инвазия в Украйна Снимка: БТА / АР

Демонтирането на паметници, свързани със СССР, зачести след руската инвазия в Украйна

Финландия премахна днес последния паметник на Ленин на своя територия, предаде Франс прес, цитирана от БТА

Десетки хора дойдоха, за да гледат демонтирането на монумента в югозападния финландски град Котка, като някои от тях отбелязаха събитието с шампанско. Един човек, седнал на пейка, изрази недоволството си от демонтирането на монумента, като държеше в ръце знамето на СССР. "Премахването на паметника на създателя на един от най-бруталните режими в света, на съветския комунизъм, е нещо страхотно", заяви пред медиите 77-годишният Мати Лейконен.

Паметникът на Ленин в замислена поза, "бе станал ценен за някои хора, или поне нещо обичайно". Мнозина обаче поискаха той да бъде премахнат, "тъй като отразява един период на репресии във финландската история", заяви Марку Ханонен, представител на общинските власти в Котка.

Финландия, която преживява два кървави конфликта със Съветския съюз по време на Втората световна война, приема принудителен неутралитет по времето на Студената война в замяна на това силите на Москва да не нахлуват отново на нейна територия. Демонтирането на паметници в страната, свързани със СССР, зачести след руската инвазия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    До червения примат номер 10:
    Абе олигофрен! Да го нахакам на майка ти, докато баща ти гледа а ти зад вратата подслушваш! Турците са имали 5 века да ни унищожат, но не са ни унищожили! Можели са... И сега ти ще ми говориш за фесове и турски език. Ти си простия! Тъпо, червено, долнопробно копеле което се кланя на поредния поробител! А какво ще кажеш за задължителния руски език бе?! А за комсомолчетата, пионерчета и други такива?! "То т'ва било хубаво..." Точно тая червена хубост съсипа държавата!!! Къде е влиянието на САЩ бе?! В Макдоналдс, Събуей и онлифенс ли?! Я виж Лукойл примерно - продажби за 3.3 милиарда лева и не плаща данък печалба! Лукойл американци ли са бе дегенерат?! А за стандарта на живот - виж преди ЕС и след. Ако не си комунистически боклук, можеш да си намериш добре платена работа и в България, така че както казват братята американци: SHUT THE FUCK UP!!!! Комунизма е система направена за тези от които НИЩО не става и единственото нещо което търсят в живота е сигурност. Няма нищо сигурно на тоя свят да знаеш... освен простотията на такива като тебе.
  • -3
    10
    do 7
    Тъпак до 7 коментар: Ко не можеш да се оправиш фе, капут! Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин и да носиш фес, мюмюне! Но си толкова просТ, че не разбираш, че си просТ! Скоро цялото ти поколение ще бъде заличено, ще си испонасменят половете, джендери ще станат и ще попиват от евроатлантизма до гърло! От 1990 година досега УРОДЪТ сащ управлява България! Капут, ко построи сащ в България досега, цъфнахме ли под владичеството на сащ досега?! Аааааа, построиха няколко американски бази в България, а сега сме пушечното им месо и територия, която да бъде бомбардирана, вместо да водят войните си в уродската територия на сащ! България подкрепя Русия във всяко отношение, ако трябва ще пбявим война на агресора сащ!
  • -3
    9
    sas
    Сега ще наслагате паметници на дементния джо бидон и на джендер семейства и хомосексуални ценности на урода сащ!
  • 6
    8
    До 5
    Мене пък, много ме изкефи коментар 7 . Истина,казана в резюме.
  • 8
    7
    До червените човекоподобни под...
    Да сложат статуя на майка ви как го поема от червената армия! До ден днешен не можем да се оправим от тяхното "освобождение". Вече над 70 години е*ат мамата на България и вие се кефите! Марш в Россия, щом искате комунизъм! Всеки човек, който не е олигофрен не иска комунизъм! Виж как живее нормален германец или американец (джендераст според вас) и как живее "великия" руснак - краде тоалетни, разменя апартаменти за западен автомобил и масово купува еднопосочни билети за където и да е, само извън Русия да е. Кефите се на БМВта, искате европейски заплати, купувате си Айфони, ама възхвалявате брутална и садистка диктатура! Е*ах ви логиката значи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари