Филмът „Воев“ излиза на голям екран от 5 май

2
Лентата за Димитър Воев ще може да се види на кино и в Русе
Лентата за Димитър Воев ще може да се види на кино и в Русе Снимка: Facebook

Лентата за Димитър Воев ще може да се види на кино и в Русе

Филмът „Воев“ излиза на голям екран от 5 май в над 20 български града. Това са София, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе, Велинград, Благоевград, Ловеч, Казанлък, Търговище, Перник, съобщават от екипа на продукцията.

По думите им лентата съживява спомена за Димитър Воевмузикант, поет, творец, един от най-емблематичните представители на неформалната културна вълна в България от края на 80-те и началото на 90-те години на 20-и век. Основател, вокалист и басист на групата "Нова генерация“, умира на 27-годишна възраст.

До този момент филмът „Воев“ е носител на Награда за най-добър български документален филм за 2022 година, Награда за най-добър режисьорски дебют на Master of Art Film Festival, както и Награда на публиката на Rhodope International Film Festival. Преди броени дни получи номинации за тазгодишните награди на Съюза на българските филмови дейци „Васил Гендов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари