Фестивалът на възрастните, на който биха завидели и младите!

0

Кметът на Община Русе откри 18-я фестивал на възрастните хора от Североизточна България, което се осъществява с подкрепата на Община Русе и под патронажа на Пламен Стоилов. На събитието присъства и народният представител Светлана Ангелова.

Русенският градоначалник поздрави всички участници, с предстоящия български празник Еньовден, по чийто повод се провежда и самия фестивал. Той заяви, че се радва, че във възрастните хора по дунавския край личи сила и бодър дух. Той допълни, че именно този дух крепи човек. Г-н Стоилов изказа своята радост за това, че тези състави съумяват да съхранят българските традиции, песни и танци.

В 18-я фестивал на пенсионерите от Североизточна България участие взеха 26 състава с фолклорни и градски песни, както и с обичаи характерни за североизточния край. Участниците бяха общо 262. Специален гост на фестивала беше ансамбъл „Български корени“ от област Телеорман, Румъния. Те изпълниха както български, така и румънски народни танци, като бяха подготвили и специални изненади за ръководството на фестивала и за кмета на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари