Фестивал на "Летящите Фенери" в Русе

5
60 фенера ще полетят в небето тази вечер
60 фенера ще полетят в небето тази вечер

60 фенера ще полетят в небето тази вечер

Фестивал на "Летящите Фенери" ще се състои тази вечер от 20:30 часа на кея до хотел Рига в град Русе. Организатор на събитието e русенката Йоанна Иванова, информира Дарик радио.

Тя е от Русе, и в момента е студент по пиано в Рим. Младата дама разказа, че е вдъхновена от филма “Рапунцел” и от традициите в азиатската култура.

Дарик радио

Идеята е по този нетрадиционен начин да отбележим началото на пролетта и новото начало. Йоана е закупила със собствени средства 60 фенера, които ще раздаде на присъстващите, но призовава всеки, който иска и може да донесе още, за да стане гледката още по-красива и впечатляваща.

За събитието е издадено разрешение от Общината, очаква се на място да има и кола на Пожарната служба, която да реагира при непредвидени ситуации.

Фестивалът ще има и музикална част.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Karamazov
    Няма да отворите някой Coffeshop да има човек от къде да си купи един грам след работа ами ще опожарявате градът тъпанари
  • 3
    9
    Бай СТАВРИ
    ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ЩЕХА ДА ПОДПАЛЯТ ХОРАТА НА КЕЯ, ЗАЩОТО НЯКОИ ФЕНЕРИ ПАДАХА В ТЪЛПАТА ОТДЕЛНО АКО ВЯТЪРЪТ БЕШЕ КЪМ ГРАДА, ГАРАНЦИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАПАЛИ Я КЪЩА , Я НЕЩО ДРУГО И ПОСЛЕ ДРИСЛАТА ДА Я ПОДВЕДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ!
  • 7
    8
    mischi
    Тези фенери бяха на мода тук, в централна Европа, преди около 14 години. Наистина имаше пожари, предизвикани от фенерите, и ги забраниха. Не е хленчене на недоволници, оправдано е!
  • 3
    7
    КултураМиЯнко
    Тъпунцел се е вдъхновила от Рапунцел...Страшна работа...
  • 15
    6
    Хм
    А каква е връзката на фенерите с пролетта? Можеха да насадят дръвчета, храсти или цветя, ама за това се иска труд. То е ясно, че ще имам минуси, мерси.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари