Първият фестивал на "Летящите Фенери" приветства пролетта в Русе

3
Десетки фенери полетяха в нощното небе
Десетки фенери полетяха в нощното небе

Десетки фенери полетяха в нощното небе

Вчера вечерта, 21 март 2024 г., се проведе първият Фестивал на "Летящите Фенери" на кея до хотел Рига в Русе. Събитието, организирано от русенката Йоанна Иванова, събра множество хора, които се насладиха на красивата гледка от десетки летящи фенери, пуснати в нощното небе.

Иванова, студентка по пиано в Рим, е вдъхновена от филма "Рапунцел" и от традициите в азиатската култура. Идеята й е по този нетрадиционен начин да отбележи началото на пролетта и новото начало.

За фестивала са закупени 60 фенера, които са раздадени на присъстващите, но много хора са донесли и свои собствени, за да добавят към красивата гледка.

Събитието е подготвено с разрешение от Общината, а на място е имало и кола на Пожарната служба за безопасност.

Фестивалът бе съпроводен и от музикална програма, която допълва празничното настроение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Бай СТАВРИ
    ЖЕСТОКА ПРОСТОТИЯ И НЕВЕЖЕСТВО! ЦЯЛА ЕВРОПА ЗАБРАНИ ТЪПИТЕ ФЕНЕРИ, ТУК НЯКАКВИ НОВОДОШЛИ ПРАВЯТ ФЕСТИВАЛ АКО ВЯТЪРЪТ НЕ БЕШЕ ЗАПАДЕН , А КЪМ ГРАДА?????? ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ ФЕНЕРИТЕ ПАДАХА НА ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА В ТЪЛПАТА!!! Следващият път да се подведат под отговорност организаторите!
  • 3
    4
    Замислен
    Ако ветеро дуеше към КТМ,Лубрика,Сливо Поле? DMV ? Ко прайме,организаторите или Оргахим?
  • 7
    3
    mischi
    Дано да е последният такъв фестивал! Като чета за организацията, ми се изправят косите! Наистина доста недомислия, не трябва да се повтартя! а съдебните искове от Румъния да се насочват към властите, дали разфрешение за събитеието! Те отговаря за безопасността на хора и съоръжение в обхвата на събитието!
  • 6
    2
    ВЪПРОС до Община Русе
    Защо въпросното събитие или фестивал не беше обезпечено своевременно със полиция? Настана УЖАСЕН ХАОС.ДЕСЕТКИ,А ЗАЩО НЕ И СТОТИЦИ АВТОМОБИЛИ СЕ ВЪРТЯХА,ПАРКИРАХА НА ЗАБРАНЕНИ ИЛИ ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА В ПЕРИМЕТЪРА НА РЕЧНА ГАРА,СЛАВЯНСКА,БРП,ОКОЛО НОВАТА ПОЩА,ЧАЙНАТА,РУСЕНСКИ СЪД,ПО КРАЙБРЕЖНА,РИГА,ПО ЦЕЛИЯТ БУЛЕВАРД ПРИДУНАВСКИ,КАТОЛИЧЕСКИЯТ ХРАМ И ВСИЧКИ УЛИЦИ ЗАД ЛАЙНОТО И ОКОЛО ХАЛИТЕ И ЗАД ТЯХ.НАРОД С КОЛИ И ЧУДО СЯКАШ СЕ ИЗНАСЯТ КАТО ПРИ ВЪЗДУШНА ОПАСНОСТ ИЛИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ.ОКОЛО ТОПЛАТА ВОДА,ЕНЕРГОТО,БАРИЕРАТА ДО ПАСАРЕЛКАТА НА БИВШАТА ГРЕБНА БАЗА.ЗАДРЪСТВАНЕ УЖАСНО ДО ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ И РАЙОНА НА ГОРИВНИЯТ СКЛАД ЗА БУНКИРАНЕ НА ГОРИВО ЗА РЕЧНИТЕ КОРАБИ ОКОЛО ХОТЕЛА НА МОРСКИ КЛУБ ДО Ж.П.ПРЕЛЕЗА.НА НЯКОЛКО ПЪТИ ДА СЕ УДАРЯТ КОЛИ.ВЛИЗАНЕ В ЗАБРАНЕНИ УЛИЦИ,ПАРКИРАНЕ ВЪРХУ ТРОТОАРИ И БОРДЮРИ ОТРЕМОНТИРАНИ.КЬОРАВ ПОЛИЦАЙ НЕ ВИДЯХМЕ ЗА КОНТРОЛ И РЕГУЛИРАНЕ НА СТЪЛКНОВЕНИЕТО ОТ АВТОМОБИЛИ ИЛИ СЛУЖИТЕЛИ НА КООРС.НЯКОЛКО ФЕНЕРА НЕЩО ПЛАМНАХА ДО ДЪРВЕТА.ПРИ ТОЗИ СИЛЕН ВЯТЪР ВСИЧКИ ФЕНЕРИ ОТЛЕТЯХА КЪМ БРАТСКА РУМЪНИЯ.НЕ СЕ ЧУДЕТЕ АКО ОТ РУМЪНСКА СТРАНА ПРЕДЯВЯТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ЩЕТИ ПРИЧИНЕНИ ОТ ПОЖАР В СЛЕДСТВИЕ НА ПАДНАЛИ НЕУГАСНАЛИ ФЕНЕРИ В КЪЩА,ДВОР,СЕЛСКОСТОПАНСКИ ДВОР,ООР,ФЕРМА,ГОРА,ПРОМИШЛЕН ОБЕКТ.ПОКРИВ,ПРИ ТОЗИ СИЛЕН ВЯТЪР? ФЕСТИВАЛ ИЛИ РАБОТА БЕЗ МОЗЪК И СЪГЛАСУВАНЕ С РСПАБ-РУСЕ,ПОЛИЦИЯ,ОБЩИНА ПОРАДИ ПРИЧИНИ,СЛЕДНИТЕ: ГОЛЯМ МАЩАБ НА СЪБИТИЕТО,И ПО ПРИРОДА НЕГОВАТА ПОЖАРООПАСНОСТ КАТО ЕДНА ПРИЧИННОСЛ ЕДСТВЕНА ВРЪЗКА В РАМКИТЕ НА ЕДНА ХИПОТЕЗА,А ИМЕННО ПРИЧИНЕН ПОЖАР ПОРАДИ ДЕСЕТКИТЕ И СТОТИЦИ ФЕНЕРИ ПУСНАТИ В УСЛОВИЯТА НА СИЛЕН ВЯТЪР. НЯКОЙ НЕЩО ДА ИМА ДА КАЖЕ СРЕЩУ НАПИСАНОТО? ХОРА И НАРОД ОТ СЕЛАТА ОКОЛНИ С КОЛИ ДА ЗЯПАТ.УЛИЦИ ЗАДРЪСТЕНИ.НЕ ЗНАМ КАКВО СТАВА В ТОЗИ ГРАД. КМЕТОВЕ НЯКОЛКО,ПОЛИЦАИ ПО РОДНИНСКА ВРЪЗКА КОЛКОТО ИСКАШ,ПОЖАРНИКАРИ,ТОЖЕ. НЯМА КОЙ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.
  • 0
    1
    Wer
    OGROMNA PROSTOTIA ZA NAIVNICI MAGAZINITE SI OTIKOHA FENERITE EVALA NA TIAH ZA HITRIAT TARGOVSKI TRIK
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари