Фермер вари водка само от мляко

0
Напитката е наречена „Черна крава” и е единствената в света, приготвяна от чисто мляко и само от мляко
Напитката е наречена „Черна крава” и е единствената в света, приготвяна от чисто мляко и само от мляко

Една от най-големите вериги супермаркети във Великобритания вече ще предлага водка, която се получава от млякото на 250 крави, отглеждани по крайбрежието на община Западен Дорсет в югозападна Англия, предаде електронното издание AgriLand, като се позова на съобщение на официалния уебсайт на търговеца на дребно.

Напитката е наречена „Черна крава” и е единствената в света, приготвяна от чисто мляко и само от мляко. Изобретена е от местния фермер Джейсън Барбър, чието вдъхновение дошло от желанието му да диверсифицира продукцията от своето стадо и от личния му сериозен интерес към водката, предаде Novini.bg

А ето и начина, по който се приготвя новата водка. Млякото се пресича и се отделят изварата и суроватката, като от изварата се приготвя сирене. Суроватката ферментира в бира с използването на специална закваска, която превръща захарите в млякото в алкохол. Тази млечна бира се дестилира и се подготвя за смесване.

Водката се прецежда 3 пъти, преди да бъде бутилирана. Суровото необезмаслено мляко прави водката особено пивка и с удивително меки характеристики. От същото мляко Барбър произвежда и сиренето тип Чедар по рецепта от 1833 година.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари