Фериботната площадка при Русе е готова

20
От румънска страна предвиждат фериботния комплекс да бъде готов до края на август – началото на септември
От румънска страна предвиждат фериботния комплекс да бъде готов до края на август – началото на септември Снимка: Община Русе

От румънска страна предвиждат фериботния комплекс да бъде готов до края на август – началото на септември 

Всички дейности по изграждането на фериботната площадка при Русе приключиха. Това стана ясно от проведена среща по-рано днес в Пристанищния комплекс, на която участваха заместник областният управител Людмил Христов, изпълнителният директор на комплекса Петър Драгошинов, както и превозвачи, а също и представители на румънския пристанищен оператор. Христов коментира, че пускането в експлоатация на фериботната линия ще намали километричните колони от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“. По думите на Драгошинов вече са ремонтирани всички сгради на институциите, които имат отношение към граничния и митническия контрол. Положена е маркировка, а старият кантар е премахнат. Преди близо седмица при бившата бариера на входа бе поставено новото КПП, на което да се приемат документите на водачите, без те да слизат от превозните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в района.

Поставен е и основният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните превозни средства, които искат да ползват бъдещата фериботна линия.

През следващите дни ръководството на Областна администрация – Русе отново ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. За момента по данни на румънската страна може да се каже, че там драгирането на реката е завършено на около 80%. Продължават обаче ремонтите на административните сгради, като вече има осигурено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за приключване на всички дейности по изграждането на фериботния комплекс на румънска територия е предвиден до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да превозва между 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    русенец/мартенчанин
    Щом " пускането в експлоатация на фериботната линия ще намали километричните колони от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“., защо е необходима новата безумна реорганизация на пътя "Тегра" - ГКПП Дунав мост??? Кой трафик ще облекчи? работещите в Свободна зона Русе и зона ТЕГРА ще прескачат товарните автомобили, за да стигнат до Русе? Коя междуведомствена комисия ги измисля тези "решения"? Явно безопасността на хората не е важна!
  • 3
    3
    Лазаров
    Ако с ферибота се ликвидира опашката ще утида до луната с консервна кутия😀
  • 2
    2
    Индикатор
    А къде е наш Ченчо? Осеменителят на СЕКСагентаПРИСТА? Без този Либийски индивид как се открива площадка? ЕКОсексСОЛОЖКАТА май го държи н къс синджир? Тоя ако не беше кУмет а един прост адфукат, щеше гладен да умре, ако не беше първата му жена да го исдържа. А сегашнта ШИБА-ланка на ЕКО-пътеки му роди 11-ия наследник, с който футболния отбор на град НисоФо е попълнен. Ура-Ура-Ура.
  • 11
    1
    Ха-ха-хах
    Че кой пък ще го ползва?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари