Ферибот с българи на борда корабокрушира край Корфу

0
На борда е имало около 760 души – екипаж и пътници, сред които и български туристи
На борда е имало около 760 души – екипаж и пътници, сред които и български туристи

Ферибот, пътуващ от италианското пристанище Анкона за гръцкия град Патра, е корабокруширал в скалите край гръцкия остров Корфу, съобщи вестник „Месаджеро“. На борда е имало около 760 души – екипаж и пътници, сред които и български туристи (според информация от близък на един от пътниците, предадена на наша телевизия), но за щастие никой от намиращите се на плавателния съд не е пострадал. Всичко се е разминало само с голяма уплаха, твърди италианското издание.

Инцидентът е станал на малко разстояние от брега около 3 часа през нощта. Въпреки пукнатината в корпуса, фериботът е успял да се добере до гръцкото пристанище, където продължава да потъва.

Пътниците са били събудени от силен трясък. Съприкосновението със скалите е предизвикало няколкометрово разпаряне на дъното на плавателния съд, откъдето е започнала да прониква вода. Хората са били изведени на палубата и са им били раздадени спасителни жилетки, но не се е наложило да ги използват.

Фериботът Europa Link, който осигурява връзка между Анкона и Патра през Игуменица, обаче не може да продължи по маршрута и бавно ще потъне.

Пътниците са прекарали остатъка от нощта под голяма палатка, монтирана в пристанището на Корфу. В трюма на ферибота има камиони и автомобили, което допълнително е усложнило проблема, дебалансирайки теглото на съда и поставяйки го в още по-голяма опасност.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари