Фенове и треньори се опитват да спасят "Дунав"

1
В момента не се знае кой е треньор на Дунав, няма кой да каже в коя група ще се състезава отборът, а с договори са останали 7-8 футболисти и затова няма как да се проведе насрочената за днес първа тренировка от лятната подготовка
В момента не се знае кой е треньор на Дунав, няма кой да каже в коя група ще се състезава отборът, а с договори са останали 7-8 футболисти и затова няма как да се проведе насрочената за днес първа тренировка от лятната подготовка Снимка: БГНЕС

В „Дунав“ очакват акциите на клуба от Красен Кръстев до края на седмицата, за да опитат да запазят отбора, на ниво Втора, или Трета лига

Бизнесменът е обещал, че ще дойде и ще подари ценните книги. Това заяви Мартин Цирков, член на Управителния съвет на футболния клуб от Русе, пише "24 часа". Цирков, който е треньор в школата на тима, бе вписан при регистрацията като член на новото ръководство на тима.

„Кръстев ми каза по телефона, че ще даде безвъзмездно акциите на всеки, който ги пожелае. Очаквам го, за да можем да предприемем реални действия по спасяването на „Дунав“. Разговарял съм със зам. кмета Недев, тъй като кметът Пенчо Милков е в болница с коронавирус, както и с местни бизнесмени. Те изявиха желание да помогнат на отбора, да запазим юношите и школата, ако трябва, да играем в Трета лига. За целта обаче трябва да излезем с ясна концепция, а за това са и нужни акциите на клуба“, обясни Цирков.

Според него вероятно в отбора биха останали и някои от сегашния състав, например капитанът Диян Димов, които да водят младите. В момента в „Дунав“ цари безвремие, единствено треньорите от школата се събират на стадиона. Във вторник от сдружение „Централен клуб на привържениците на ФК „Дунав“ Русе – Дунав – Завинаги“ изпратиха писмо до собственика на клуба Красен Кръстев, с което декларират готовност да придобият акциите на дружеството.

Привържениците на отбора декларираха готовност специално създадено за целта обединение – от фенове на клуба и местни бизнесмени, да придобие всичките 1000 акции от капитала на дружеството на цена не по-висока от 0,10 лева на акция. Целта е в средносрочен и дългосрочен план да се установи прозрачен начин на управление на клуба, да се ангажира цялата русенска общественост с неговата кауза, да се съхрани и участието му във футболните първенства на България на ниво мъже и юноши, включително през предстоящия футболен сезон.

„Дунав Русе отива към разпад, Говорих със собственика на клуба Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказват и подаряват акциите“. Това коментира на първата тренировка, която трябваше да се състои в понеделник на стадион „Дунав“ Мартин Цирков.

Според него, думите на собственика били: Русенци решете си дали искате да имате отбор, акциите ги подарявам“. „Не знам доколко това е реално, но в момента собственици няма. Те обещаха да дойдат днес и да се срещнат с футболистите, но ги няма. Тук сме с треньорите на школата, с част от футболистите и персонала. Преди месец новите собственици ми говориха за светлото бъдеще пред отбора, какви средства ще се инвестират и как ще се използват кадри от школата, но явно съм бил излъган“, заяви Цирков.

В момента не се знае кой е треньор на Дунав, няма кой да каже в коя група ще се състезава отборът, а с договори са останали 7-8 футболисти и затова няма как да се проведе насрочената за днес първа тренировка от лятната подготовка. Бившият капитан на русенци Диан Димов, чийто договор изтече в края на сезона, заяви, че никой от футболистите не знае нищо за бъдещето на клуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари