Фелдшери и лекарски асистенти излязоха на протест в Русе

6
Настояха за законова промяна, която да им позволи да създадат самостоятелна съсловна организация и достойно заплащане на труда им
Настояха за законова промяна, която да им позволи да създадат самостоятелна съсловна организация и достойно заплащане на труда им Снимка: БНТ

Настояха за законова промяна, която да им позволи да създадат самостоятелна съсловна организация и достойно заплащане на труда им

Фелдшери и лекарски асистенти излязоха на национален протест в няколко града в страната

В Русе фелдшерите от Спешна помощ настояха за законова промяна, която да им позволи да създадат самостоятелна съсловна организация. Тя трябва да работи за решаването на проблемите им и да защитава правата им, съобщи БНТ.

Протестиращите поискаха и достойно заплащане на труда им. В русенска област работят 60 фелдшери, повечето са над 50-годишна възраст и обслужват малките населени места, където няма лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    аха
    ГРОБ не управлява от година бе дебил, да не те е онодил Боко дълбоко без вазелин, че си му набрал, толкова, гледам без него сте цъфнали и вързали
  • 0
    1
    русенец
    Медицинскот осъсловие, също кактао ММА-ците на Сцвъки, магистраладжиите и прочее протестуиращи са на хранилка на банкянската Тиква! Опс, БЯХА! За това сега бунят духовете едни след други, за да може главния мутраген да клати държавата! Само то не разбра, че ОПГ ГРОБ повече НИКОГА няма да помирише власт!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари