Фейсбук въвежда нова опция, която няма да ви хареса

1
Фейсбук с новата опция само ще ни отвори работа
Фейсбук с новата опция само ще ни отвори работа

Фейсбук с новата опция само ще ни отвори работа, а същата засега е достъпна на малък брой потребители.

Определянето на снимки и маркиране на приятели във Facebook, често може да бъде уморителна и скучна работа, а изглежда, че най-популярната социална мрежа знае това. Именно компанията Фейсбук наскоро наравила алгоритъм, който много точно идентифицира личности въз основа на лицата на снимката и на потребителите предлага предложение за етикети с имената на приятелите, за да става бързо тагването на снимките.

Технологията, наречена DeepFace за първи път бе представена през март миналата година. Въпреки това, скоро Facebook ще премине към автоматично маркиране на приятелите на снимките. Тази опция засега е достъпна на малък брой потребители, а вероятно е, че на повечето няма да им хареса. Много често се случва да искате да премахнете тага от снимка, на която не се харесвате или не искате някой да видим къде сте и какво сте правили. Facebook с автоматичното маркиране само ще ни отвори работа, защото ще трябва да се мъчим с премахването на нашето име от снимките на приятели.

Автоматичното маркиране може да се изключи и в настройките, но чак когато тази опция стане достъпна за всички. DeepFace използва технология, която разви израелската компания face.com , и която през 2013 г. купи Facebook. Творците твърдят, че тази технология може да се определи човек с 97.25% точност , а тя на ден може да прегледа повече от 400 милиона снимки.

Източник: bgvest
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари