Фейсбук: Технически проблем пречи за споделяне на линкове

0
Защо ли "техническият проблем" засяга все определен тип публикации?
Защо ли "техническият проблем" засяга все определен тип публикации?

Защо ли "техническият проблем" засяга все определен тип публикации?

През уикенда много българи се оплакаха, че са не могат да извършват различни активности във Фейсбук - най-често да публикуват на стената си или да споделят линк. Голяма част от засегнатите свързваха наложените им ограничения с критичните си позиции или споделяне на съдържание за изборите.

"През уикенда, заради технически проблем някои потребители имаха проблем да споделят във Фейсбук. Оправихме проблема, възможно най-бързо за всеки, който е бил засегнат и се извиняваме за всяко неудобство", се казва в отговор от пресофиса на Фейсбук на въпроси, изпратени от "Дневник".

Оттам неофициално казаха, че неизправностите не са били свързани с предстоящите избори, каквито бяха някои от тълкуванията на хората, засегнати от проблема. Част от потребителите и друг път са били докладвани и блокирани, заради определено съдържание и затова предположенията, че има организирани атаки да се ограничават критичните позиции бяха чести.

Потребителите всъщност получаваха съобщение, че "профилът им е ограничен" и не могат да шерват линкове до определен момент (24 часа).

В събота (3 юли) "Дневник" обаче беше засегнат от друго ограничение във Фейсбук. Потребители на мрежата изпратиха сигнали до редакцията, че когато се опитат да отворят линк от "Дневник" (споделен от официалната страница на медиата или от друг потребител), мрежата ги предупреждава, че може би има някакъв проблем с линка (използваната формулировка е, че възможно да е "злонамерен") и пита дали искат да продължат напред и да отворят линка.

Проблемът засягаше две статии, свързани с интервю на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и с посещението на бившия премиер Бойко Борисов при турския президент Ердоган. Още два текста по-късно бяха засегнати с предупреждение при споделяне на линковете - те бяха за данните, че българите свързват корупцията с Борисов-Пеевски-Гешев-Цацаров и материал за бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Към 23:00 часа на пети юли гореописаните линкове все още не могат да се споделят и се появяваше съобщението, че са несигурни. От Фейсбук не са коментирали този проблем в отговорите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари